1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Albayrak ibra edilemiyor!
Albayrak ibra edilemiyor!

Albayrak ibra edilemiyor!

Alınan paraların hesabı, genel kurula da verilemedi. Borç bilinmiyor. Hibe denilen paraların belgeleri yok! Trabzonspor’un paraları nereye gitti?

A+A-

HAKAN DEĞİRMENCİ
40. Yılındaki Trabzonspor, 40. Yönetimini Seçmek İçin Mevcut Yönetimi ve Son İki Dönemin Hesaplarını İbra Edemiyor!..

Trabzonspor Kulübü'nün 56. Genel Kurulu bugün başladı. 19 Mayıs Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve yarın yapılacak seçimle tamamlanacak olan genel kurula üyeler fazla ilgi göstermedi. Genel Kurul açılışında konuşan Kulüp Asbaşkanı Haşim Sayitoğlu, genel kurulun Trabzonspor'a ve Türk futboluna hayırlı olmasını dileyerek, ''Bugün ve yarın yapılacak genel kuruldan sonra gelecek yönetim kuruluna, Trabzonspor'umuzu omuz omuza yönetme adına başarılı çalışmalar diliyorum'' dedi. Açılış konuşmasının ardından oluşturulan Divan Başkanlığı'na avukat Cengiz Çebi getirildi. Genel kurulda daha sonra Trabzonspor Kulübü'nün 10 Aralık 2006 ile 6 Şubat 2008 tarihleri arasındaki konsolide bütçesi okundu. Konsolide bütçede Trabzonspor'un gelirleri 82 milyon 316 bin 026 YTL olarak bildirilirken, giderleri toplamının da aynı rakam olduğu açıklandı. Bordo-mavililer, bu genel kurul ile kuruluşunun 40. yılında 40. kez seçime gitmiş oluyor. 2 Ağustos 1967 tarihinde kurulan Trabzonspor Kulübü, bugüne dek 12 olağanüstü, 27 olağan olmak üzere 39 kez seçimli genel kurul gerçekleştirdi.

Mevcut Yönetimin Mali Saymanı Emin Kahraman, yönetim adına ilk konuşmayı yaptı ve çarpıcı ifadeler kullandı:

“Kartal Tesisleri konusunda geçmiş yönetimlere teşekkür ediyoruz. Bunu başarmak bizlere kısmet oldu. Buradan alınan paranın Trabzonsporun kasasına girdi.Biz bu paraları nereye harcadığımı kitapçığımızda ifade ettik. Harcamalarımızı iyi bir şekilde inceleyip, yönetimlere taş atmak, derenin önünde kütük kaçırma hoş değil, Şehit aileleriyle ilgili basında haber çıktı, çeklerin Mehmetçik Vakfına verilmek üzere valiliğe vermemiz gerekiyordu. Çek olarak verilmesi gerekiyordu. Kesinlikle bir art niyet yoktur. Kulübe 4 trilyon bağış yapan kulüp başkanımız Albayrak 100 milyarı verecek durumdadır.” Emin Kahraman'ın konuşmasına delegeler sert bir tepki gösterdiler. Kahraman'a konuşması zaman zaman kesildi. Delegelerden biri Emin Kahramanın “Başkan Albayrak Trabzonspor'a 3 trilyon bağışladı” bu bağışı kitapçıkta göremedik bu konuda açıklama yapar mısınız” çıkışı üzerine Kahraman, “Bağış makbuzu imzalanmamıştır ve makbuz kesilmemiştir. Nuri Bey sözlü olarak söylemiştir, kendi tasarrufudur. İlerleyen günlerde başkan Albayrak bu bağışı yapacaktır” dedi. Trabzonspor'un efsane başkanı Şamil Ekinci'nin rahatsızlığından dolayı geçmiş olsun telgrafı okundu. Ameliyat geçiren Ekinci, salondan alkış aldı. Trabzonspor başkan adaylarından İbrahim Hacıosmanoğlu salona geldi. Daha sonra Sadri Şener'in de bulunduğu tribüne çıktı. Ve Şener'le selamlaştı. Konuşmaların ardından Trabzonspor'da mali tablonun oylaması yapılacak. Hazırlıklar yapılmaya başlandı. Oylama işlemine geçildi. Ve oylama sonucunda Trabzonspor yönetimi ibra edilmediği ortaya çıktı.

Kabul edenlerin sayısı: 169 Kabul etmeyenlerin sayısı: 243
Oylamanın ardından başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu salonu terk etti.
Tekrar oylama yapıldı.s Yeni oylama sonucunda kabul edenlerin sayısı: 131
kabul etmeyenlerin sayısı: 206 oldu.

Garip... Çok garip!
Trabzonspor başkan adaylarından Sadri Şener, "İstanbuldaki akaryakıt istasyonunun kirası alındıktan sonra bize mali tablo bildirilecekti. Kira alındı. Ama para kongredeki mali bilançoya yansımadı. Biz de ona bakıyoruz. O para nerede” diye sordu. Bu gelişme ile birlikte, bugün ibra edilmeyen Nuri Albayrak yönetimi ikinci bir krize girdi. Yarınki seçimli genel kurulda bordo-mavilileri sıkıntılı, zor ve gergin bir süreç daha bekliyor...


Trabzonspor'da fevkalade gelişmeler yaşanıyor. Önce kongre çok garip nedenlerle ertelendi, şimdi ise yönetim, flu hesaplar yüzünden ibra edilemiyor. Son olarak başkan adaylarından Sadri Şener, kongre öncesi yaptığı açıklamada ekibiyle birlikte hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi ve yaşanan olaylara çok daha farklı bir boyut kazandırdı. Kongrenin Trabzonspor'a güç katacağı inancında olduğunu dile getiren Şener, "Trabzonspor'un bu güç gününde kongrenin bir çıkış yapacağı inancındayım. İnşallah Trabzonspor'a güç katar, kulübü içinde bulunduğu güç durumdan kurtarır. Şu anda hesaplara bakıyoruz, anlamaya çalışıyoruz. Ancak ertelenen kongre öncesi hazırlanan raporun sadece tarihi değiştirilmiş. Aynı rapor bize verilmiş. Son bir buçuk aylık faaliyetler buraya yansımıyor. Mesela akaryakıt istasyonunun kirası alındı ama o para buraya yansımadı. Biz de ona bakıyoruz. O para nerede diye. Konuyu bilen arkadaşlar inceleme yapıyorlar. İnşallah daha iyi olacak" diye konuştu. 15-16 Aralık 2007 tarihinde yapılması gereken Trabzonspor 56. Olağan Genel Kurulu, 2007 yılı aidatını yatırmamış olması sebebiyle genel kurula katılacaklar listesinde yer almayan bir üyenin yaptığı itiraz başvurusu üzerine kulüp yönetim kurulu tarafından ileri bir tarihe ertelenmiş ve daha sonra da kongrenin 9-10 Şubat tarihlerinde yapılması kararlaştırılmıştı. Bugün yeniden başlatılan süreçte ise Albayrak ve ekibinin hesaplarından net birşey anlaşılamadığı, gelir-gider dengesinin hesabı verilemediği, borçlara netlik kazandırılamadığı için yönetim ibra edilmemişti. 2002 yılında Trabzonspor'un talip olduğu Trabzon Limanı için birçok iş adamı, oluşturdukları ortak şirket ve platformu geri çekip, “Yeter ki Trabzonspor alsın, kulübümüz kazansın” diye görüş belirtmişti. İhaleye giren sürpriz isim Nuri Albayrak ise limanı Trabzonspor'un elinden almıştı. Daha sonra Özkan Sümer ve İskender Önal'a karşı genel kurula giren Albayrak başkanlığa seçilmiş, iki dönem bordo-mavili kulübü yönetirken 15 futbolcu kaybetmiş, kulübe 2 oyuncu dışında futbolcu kazandıramamıştı. Son yaşananlarla bu yönetimin icraatlarının da tıpkı krizleri gibi uzun süre hafızalardan silinmeyeceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız