1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ali Bayramoğlu Devlet Bakanı
Ali Bayramoğlu Devlet Bakanı

Ali Bayramoğlu Devlet Bakanı

Cumhurbaşkanı Sezer’in görmeden geri çevirdiği yeni kabine listesinde, Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu Devlet Bakanı olarak yer alıyordu.

A+A-

Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül 'ün de "Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı" olarak yer aldığı listeyi Sezer, yeni Cumhurbaşkanına sunulmak üzere hiç bakmadan geri çevirmişti.
Erdoğan’ın dün Çankaya Köşkü’nden ayrılırken, "Yeni Cumhurbaşkanı’na sunacağınız listede değişiklikler olabilir mi?" sorusuna verdiği, "Olabilir, onun için açıklamadık zaten" yanıtı da, o tarihte Cumhurbaşkanı seçilmesi beklenen Gül’ün listeden çıkarılıp yerine Devlet Bakanı Ali Babacan’ın getirileceğinin işareti olarak yorumlandı. Babacan, dünkü listede yine Devlet Bakanı olarak yer aldı. Dünkü listede, Gül ile birlikte, Enerji Bakanı Hilmi Güler de Başbakan Yardımcılığı ile görevlendirildi. MÜSİAD eski Başkanı olan Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu ile CHP eski Genel Sekreteri olan İstanbul Milletvekili Ertuğrul Günay Devlet, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Enerji, AKP Genel Sekreteri İdris Naim Şahin de İçişleri Bakanlıklarına getirildi. Kürşad Tüzmen "Dış Ticaret"ten sorumlu Devlet Bakanlığı’nda kalırken "Gümrük" Maliye’ye kaydırıldı. Enerji, Kültür ve Turizm ile Çevre ve Orman Bakanlıkları da bölünürken, yeni dönemde Tarım ve Orman, Turizm ve Tanıtma bakanlıkları öngörüldü. Maden ve su, Enerji Bakanlığı’ndan ayrılarak bir Devlet Bakanlığı’na bağlandı. Karayolları da Bayındırlık’tan ayrılıp bir Devlet Bakanlığı’na aktarıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum