1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Almanya 1,5 milyon işçi alacak!
Almanya 1,5 milyon işçi alacak!

Almanya 1,5 milyon işçi alacak!

Almanya, Türkiye'deki işsizler için yeniden umut kapısı oldu. 1.5 milyon kalifiye işçi alınacak.

A+A-

Almanya'da işsizlik yaşanmasına rağmen 1,5 milyon kalifiye işçiye ihtiyaç duyuluyor.
Metal sanayii ve elektronik gibi alanlarda çalıştırmak üzere yurt dışından 1.5 milyon işçi almaya hazırlanan Almanya'ya en büyük ilginin yine Türkiye'den olması bekleniyor.

Almanya 1.5 milyon işçiye kapıyı açıyor

Türkiye'deki işsizler için Almanya yine umut kapısı. Metal sanayii ve elektronik gibi alanlarda çalıştırmak için 1.5 milyon işçi alacak.

İşsiz olup da metal sanayii, elektronik ve IT alanında çalışabileceklere, Almanya'da iş umudu doğdu. Yaklaşık 3 milyon Türk vatandaşının yaşadığı Almanya, 1.5 milyon yabancı işçiye daha ihtiyaç duyuyor. Alman Ekonomi Enstitüsü'nün araştırmasına göre; iş hacmi son 7 yılın en üst seviyesine çıkan Alman ekonomisi, birçok alanda işgücü eksikliği duyuyor. Özellikle metal, elektronik ve IT alanındaki istihdam eksikliğinin, Almanya'da bu alandaki işsiz sayısını geçtiği belirtiliyor.

İŞSİZLİK SORUNU VAR
Ekonomi uzmanı Holger Schaefer, "Almanya'da bazı branşlara ihtiyaç duyulan işçi sayısı 2000'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Genel olarak Almanya'da işsizlik sorunu var. Ancak 1.5 milyon işçiye özellikle bazı branşlar için gereksinim duyuluyor. Metal sanayii, elektronik ve IT gibi sektörlerde yeterli işgücü olmadığı için, yine misafir işçilere kapımızı açacakmışız gibi görünüyor" dedi. Alman Bild gazetesine konuşan uzmanlar, ülkede yaşlı nüfusunun giderek artıyor olmasının da gelecekte yabancı işçilere mecbur kalınacağını ortaya koyduğunu belirtiyor.

Takvim

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız