1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Altaylı'nın gazetesi de aynı telden
Altaylı'nın gazetesi de aynı telden

Altaylı'nın gazetesi de aynı telden

Fatih Altaylı'nın G. Yayın Yönetmeni olduğu Habertürk gazetesi manşetten, o gemidekilere "EYLEMCİ ÇETESİ" dedi ve İsrail askerlerini övdü.

A+A-

Habertürk Gazetesinde "DAKİKA DAKİKA BASKIN ANI" başlığı atılan sayfada gemidekilere "EYLEMCİ ÇETESİ" denildi ve İsrail askerleri övüldü.

Gemidekileri suçlu, saldırgan gibi gösteren gazete, haberi İsrailli komandoların tüm özelliklerini öve öve bitiremeyen bir havada verdi.

Özellikle sayfadaki 5. karedeki ifadelere dikkat edildiğinde, İnsani Yardım Gönüllüleri, "Eylemci Çetesi" olarak nitenlendirildiği görülüyor.

Bundan birkaç gün önce de Habertürk Gazetesi Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı'nın Hamas ile PKK'yı kıyaslaması tepkilere yok açmış ve Altaylı açıklama yapmak zorunda kalmıştı.

Tüm bunların üstüne bugün, halkın böyle gergin olduğu bir zamanda, tahrikci bir üslupla baskın anının anlatılması dikkatlerden kaçmadı. Verilen karelere eklenen anekdotlarda, gemideki gönüllülerin "eylemci çete" olduğu ve bu sözde eylemci çetenin askerlere saldırdığı ve onları yaraladığı anlatılıyor adeta.

Bu karelerin tam ortasına afili bir İsrail komandosunun resminin konulması, ve o askeri övecek birçok şeyin yazılması sayfanın farklı birtakım amaçlara hizmet ettiği tezlerini güçlendiriyor.

İsrail gazeteleri bile bu kadar şakşakçı değil!

Tamam, anlıyoruz, İsrail gazetelerinden tercüme yaptınız belki ama sizin hiç mi ruhunuz yok? Ki İsrail gazetelerinin bile bir çoğu bu korsan saldırısına karşı çıkma erkekliğini gösterebildiler. Habertürk'e ne oluyor?

Sanal alemde gemilere ve gönüllülere ellerinden geldiğince destek olmaya çalışan gençlerin duruma tepkisi gecikmedi.

"İsrail Yanlısı Habertürk'ü Kınıyoruz!" isimli kurdukları facebook grubundan tepkilerini dile getiren gençler, sessiz kalmayacaklarını üstüne basarak vurguluyorlar.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum