1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Amerikalının atmaca tutkusu
Amerikalının atmaca tutkusu

Amerikalının atmaca tutkusu

Memleketinde 7 yıl yırtıcı kuş rehabilitasyon merkezinde çalışan Amerikalı, Rize’de atmaca tutkunlarıyla bıldırcın avına çıkıyor.

A+A-

ABDULLAH UZUN
İstanbul’da uluslararası bir okulda eşiyle birlikte öğretmenlik yapan 22 yaşındaki Luke Smith, Rize’de atmaca tutkunlarıyla buluşup dağlarda bıldırcın avına çıkıyor.
Rizeli arkadaşları tarafından Doğan ismiyle çağırılan Luke Smith her yıl atmaca mevsiminde Rize’ye gelip avlandığını belirterek, “Doğu Karadeniz’de geleneksel atmaca avcılığına katılmak için buradayım. Batı Amerika’da biz doğan ve şahinlerle avcılık yapıyoruz. Onun için sizin gelenekleri merak edip buralara geldim. Memleketimde 7 sene yırtıcı kuş rehabilitasyon merkezinde çalıştım. Şimdi ise atmacalar hakkında tez yapıyorum. Dağları ve avcılığı çok severim. Her sene bir başka bölgede atmaca meraklılarıyla ava katılıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum