1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Anavatan Partisi tarih oldu!
Anavatan Partisi tarih oldu!

Anavatan Partisi tarih oldu!

DP ile Anavatan Partisi, DP çatısı altında resmen birleşti. Mesut Yılmaz’ın DP’ye katılmasıyla Meclis’te temsil edilen parti sayısı 7’ye yükseldi.

A+A-

DP ile Anavatan Partisinin bütünleşme kongresi Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongre sonucunda, 20 Mayıs 1983 tarihinde kurulan Anavatan Partisi’nin tüzel kişiliği sona ererek, DP ile birleşti. Anavatan Partisi Kongresinde alınan kararda şöyle denildi:

“20 Mayıs 1983 tarihinde kurulmuş olan Anavatan Partisi’nin Demokrat Parti ile birleşmesi amacıyla tüzel kişiliğinin sona ermesine, bu birleşme nedeniyle Anavatan Partisi’nin Türkiye Cumhuriyeti Kanunları gereğince edindiği mal varlığını oluşturan taşınır-taşınmaz mallar, haklar, alacaklar ve borçlar ile kamu ve özel hukuk kişileri, gerçek kişiler ve mahkemeler nezdinde, üyelik formlarında ve bunlarla ilgili her türlü evraktaki haklar, yetkiler ve yükümlülüklerin bütün sonuçlarıyla birlikte Demokrat Parti’yle, Demokrat Parti addı altında birleşmesine karar verilmiştir.”

Kararın DP’liler tarafından da onaylanmasının ardından, DP ile Anavatan Partisi, resmen DP çatısı altında ve Hüsamettin Cindoruk Başkanlığı’nda birleşmiş oldu.

24801DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk yaptığı teşekkür konuşmasında, şimdi eskisinden de güçlü bir Demokrat Parti’nin var olduğunu söyleyerek, “Olmaz diyorladı işte oldu, seçenek yok diyorlardı işte seçenek” dedi.

Eski Anavatan Genel Başkanı Salih Uzun ise, “Merkez sağın fetret devri bugün bu salonda sona erdi” diye konuştu. Cindoruk ve Uzun, konuşmalarının ardından büyük coşkunun yapıldığı salonda, el ele delegeleri selamladı.

MESUT YILMAZ DP GİK'TE
DP ile Anavatan Partisi’nin resmen birleşmesinin ardından, yeni tüzükteki geçici madde ile DP Genel İdare Kurulu’na katılan 50 ANAVATAN’lı üye de belli oldu. Yeni katılan 50 ANAVATAN’lı üye ile DP GİK toplamda 100 üyeye ulaşmış oldu. GİK üyeleri arasında Eski Başbakanlardan, Rize Milletvekili Mesut Yılmaz’ın yer alması ise, DP’yi TBMM’ye de taşımış oldu.

İşte DP’ye ANAVATAN kontenjanından katılan 50 GİK üyesi:

“M. Salih Uzun, A. Mesut Yılmaz, Nesrin Nas, Mehmet Ali Bayar, Celal Doğan, H.İbrahim Özsoy, Mustafa Uğur Ener, Yılmaz Karakoyunlu, Prof. Dr. Dursun Akdemir, Prof. Dr. Ahat Andican, Baki Mert, Talip Parlak, Cem Karakeçili, Barış Tarhan, Namık Akay, Cenk Tunçsiper, Ahmet Keskin, Ömer Ertaş, İbrahim Çelebi, Nejat Arseven, Sefer Ekşi, Beyhan Aslan, Ahmet Neidim, Muammer Usta, Yunus Yunusoğlu, Mahmut Ekşi, Adil Aygül, Sinan Uaynık, Salih Çelen, Bülent Biçer, Salih Sarı, Okan Akınç, Adnan Pekkan, Osman Kolsuz, Şakir Bilge, Nejdet Vasa, Hahan Çobanoğlu, Serkan Tatlıcı, Ahmet Yaprak, Aydın Sezer, M. Orhan Efe, Ramazan Özcan, Emin Levi, Ali Çakıroğlu, Mustafa Öge, Erkan Seçkin, A. Kadir Okur, Mehmet Bolat, Fuat Kara, A. Vahit Bingöl.”

Yedek 25 GİK üyesi ise şöyle:
“Murat Keskin, Osman Toplu, Sinem Ersoy, Harun Kara, Servet Ünal, Oğuzhan Dolunay, Ertuğrul Alacacı, Demokan Eren, M. Emin Kılıçaslan, Faruk Durak, Taner Akçay, Ahmet Kalyoncu, Harun Yüce, Gürhan Timurhan, Umut Kurman, H. Ali Suray, Şükran Altundal, Mehmet Özer, Uğur Başçı, Zafer Oktay Günenç, Aslı Altıntaş, Coşkun Özyaşlı, Eren Topçu, Emir Aşçıoğlu, Saadettin Duran.”

DP Yüksek Haysiyet Divanı’na katılan üyelerin isimleri de şöyle:
“İshak Koçoğlu, Prof. Dr. Oktay Alınak, Erden Arısoy, Temel Eryılmaz, Abdülkadir Baş, Ergin Kahveci, Turgay Yaman, Şükrü Demiryürek, Semra Nurdoğan, Zeki Çelebi, Tuncay Karahancı, Kadriye Okur, Orhan Sakarya, Murat Çakıroğlu, Sefa Gönen, Ahmet Karaduman, Hakan Cevheroğlu, Celalettin Solmaz, Şükran Baloş, Gürbüz Kaya.”

Yedek üyeler:
“Cengiz Yeşilyurt, Fuat Ağdemir, Mehtap Erkilet, Nursel Sizgek, Ömer Obay.”

DEMOKRAT PARTİ DE MECLİS'TE
Bağımsız Rize Milletvekili Mesut Yılmaz’ın bugün birleşen DP’ye katılmasıyla DP de Meclis’te 1 sandalyeyle temsil edilmeye başladı. Böylece Meclis’te temsil edilen parti sayısı 7’ye yükselirken bağımsız milletvekillerinin sayısı 9’a düştü. Mesut Yılmaz’ın DP’ye katılmasının ardından TBMM’deki sandalye dağılımı şöyle:

AK Parti: 338
CHP: 97
MHP: 69
DTP: 21
DSP: 8
DP: 1
Türkiye Partisi: 1
Bağımsız: 9

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum