1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ankara'da Çayelililer buluşması
Ankara'da Çayelililer buluşması

Ankara'da Çayelililer buluşması

Çayeli sevdalıları Ankara’da iftar yemeğinde bir araya gelerek hasret giderdi.

A+A-

MURAT BEYAZ
Ankara Çayelililer Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeği bu yıl Güverte Lokantasında gerçekleştirildi. Düzenlenen iftar yemeğinde bir araya gelen Çayelililer, keyifli bir gece yaşadı.

Yemeğe Ankara’dan Adalet Eski Bakanı ve Başbakanlık Başmüşaviri Fahri Kasırga, AK Parti İstanbul milletvekili Dr. İsmail Safi, Star gazetesi Ankara temsilcisi Mustafa Kartoğlu, Kartallar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kartal, Huder Genel Başkanı Hüseyin Kaya, TPAO Genel Başkan Yardımcıları Besim Şişman ve Ahmet Adanır, Doç. Dr. Hüseyin Yayman ve çok sayıda bürokrat katıldı.

38435

Çayelililerin yoğun ilgi gösterdiği iftar yemeğine Ankara dışından da çok sayıda konuk katıldı. Çayeli Dernekler Federasyonu Başkanı Yılmaz Hüsrev, Bağcılar Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Lokman Adil Arıcı, Erzurum Yakutiye Kaymakamı Hüseyin Çelik, Kesmetaş Derneği Başkanı Ali Şenkal, Çomoğlu Derneği Başkanı İbrahim Çom, Yeşiltepe Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Yeşildağ’ın yanı sıra İstanbul Maltepe Rizeliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Kara da yemeğe İstanbul’dan katılanlar arasındaydı. Ayrıca, Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Recep Ekşi, Konya’dan Avukat Hüseyin Safi Kırıkkale’den Hakim Fatih Kesici de yemeğe katıldı.

38436

İftar yemeği öncesinde misafirleri Ankara Çayelililer Derneği Başkanı Fatih İslam Karaoğlu ve yönetimin kurulu üyeleri Celal Arıcı ile Galip Karaoğlu karşıladı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Galip Karaoğlu yemeğe katılan misafirlere katılımlarından ötürü teşekkürlerini iletti. Karaoğlu, geceye yoğun programlarından dolayı katılamayan fakat faks göndererek geceye iştirak eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Ak Parti Rize milletvekili Hayati Yazıcı, Ak Parti Rize milletvekili Hasan Karal, Ak Parti Rize milletvekili, Nusret Bayraktar, Ak Parti İstanbul milletvekili Metin Külünk, Ak Parti Ankara milletvekili Zelkif Kazdal ile Van Valisi Münir Karaoğlu’nun mesajlarını iletti.

38437

Daha sonra bir konuşma yapan Çayelililer Derneği Başkanı Fatih İslam Karaoğlu, Çayelililer Derneği olarak bu tür etkinliklerle hemşehrilerin hasret gidermelerine imkân sağladığını bundan sonra bu tür etkinliklere daha çok ağırlık vereceklerini belirtti. Karaoğlu, yapılan bu organizasyonun yardımsever işadamlarının desteğiyle gerçekleştirildiğini ve bu akşamki yemeğin de işadamı Mehmet Kemal Arıcı tarafından verildiğini ifade ederek, kendilerine Çayeli Derneği Yönetimi adına teşekkür etti. Karaoğlu ayrıca Somali’deki açlık ve kıtlık felaketinin boyutuna dikkat çekerek, hemşehrilerinden Kızılay’ın yardım kampanyalarına katılarak Somali’de açlıkla karşı karşıya kalan insanlara el uzatmalarını istedi.

38438

Adalet Eski Bakanı Fahri Kasırga yaptığı kısa konuşmada hemşehrileriyle beraber hasret giderdiğini, bu tür organizasyonların devamının getirilmesini dilediğini belirterek, tüm katılanlara teşekkür ederek saygılarını sundu.

38439

Ak Parti İstanbul Milletvekili Dr. İsmail Safi ise hemşehrileri ile bir araya geldiği için memnun olduğunu dile getirerek, bundan sonra da Çayelililerin sorunları ile yakından ilgileneceğini söyleyerek, bu yemeği düzenleyen ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

İstanbul’dan hemşehrileriyle beraber olmak için geldiklerini söyleyen Çaydef Genel Başkanı Yılmaz Hüsrev, 30 Ağustos günü başlayacak ve Pazar günü sona erecek olan Çayeli festivalini hatırlatarak herkesi festivale davet etti. Hüsrev, "Bu festivalde bütün Çayeli yan yana gelecek, sadece gençlerin değil, Çayeli’nin sivil toplum kuruluşları, siyasetçileri ve idarecileri ile bir araya gelecekler ve bu festival, birlik beraberlik içinde yapılacak." dedi.

38440

İftar yemeğinin ardından yapılan çay faslıyla daha da renklenen gecede Çayelililer muhabbet ederek hasret giderdi. Gecenin sonunda yemeğe katılanlar hatıra fotoğrafı çekilerek geceyi ölümsüzleştirdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum