1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Ankara'da Trabzonspor fırtınası
Ankara'da Trabzonspor fırtınası

Ankara'da Trabzonspor fırtınası

Trabzonspor, şampiyonluk yolunda önemli bir engeli geçti; Ankaraspor'u deplasmanda yenerek liderliğe ortak oldu.

A+A-

ANKARASPOR: 0-2 :TRABZONSPOR

Turkcell Süper Lig'in 18. haftasında Trabzonspor güçlü rakibi Ankaraspor'a konuk oldu... Bordo-Mavili ekip Lider Sivas'ın teklediği haftada Başkent'te 2-0 kazanıp puanını 38 yaparak puan farkını kapattı.


Stat:Yenikent
Hakem: Bülent Yıldırım, Asım Yusuf, Özgür Fatih

Ankaraspor: Senecky Erhan Batak Ediz Ramazan Özer Hürriyet Adem Mehmet Çakır Neca Meye

Trabzonspor: Sylva Serkan Song Egemen Cale Hüseyin Selçuk Yattara  Colman Gökhan Ünal Umut
Trabzon Ankara'da esti 4
MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşmaya Ankaraspor  başladı... İki ekibe de başarılar...

2. dakika. Yattara sağ kanattan sıfıra inip yerden ceza sahasına ortasını yaptı. Gökhan Ünal'dan önce Ediz yatarak topu uzaklaştırdı.

3. dakika. Ankaraspor sol kanattan rakip kaleye etkili gitti. Mehmet Çakır'ın pasıyla ceza sahasına giren Hürriyet dönüp ortasını yapmak istedi. Song'a çarpan meşin yuvarlak kornere çıkmadan savunma meşin yuvarlağı taça çeldi. Song bu pozisyonda göğsüne gelen top sonrası bir süre yerde kaldı.
Trabzon Ankara'da esti 6
4. dakika. Trabzon atağı hızlı gelişti. Colman'ın savunmanın arkasına attığı pasa Umut Bulut hareketlendi. Kaleci Senecky çıkarak kolay bir şekilde rakibinin önünden topu aldı. 

5. dakika. Gökhan Ünal sağ çarprazdan kaleyi yokladı. Bu futbolcunun yerden etkisiz giden şutunda meşin farklı şekilde yandan auta çıktı.

7. dakika. Ankaraspor gole Özer ile çok yaklaştı. Savunmanın arkasına hareketlenen Özer topla uygun durumda buluştuğu anda iyi vuramadı. Meşin yuvarlak Sylva'nın ellerinde kaldı.

GOL... 9. dakika. Trabzonspor Gökhan Ünal ile golü buldu. Serkan Balcı ceza sahası içindeki Gökhan'a pasını bıraktı. Bu futbolcu sol çarprazda buluştuğu meşin yuvarlağı harika bir plase vuruşla uzak köşeden Ankaraspor ağlarına bıraktı.

Trabzonspor Gökhan Ünal'ın harika golüyle Ankaraspar karşısında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

13. dakika. Ankaraspor atağı hızlı gelişti. Orta sahada topla buluşan Neca sağdan bindiren Erhan'a güzel bir ters top çıkarttı. Erhan ceza sahasına orta yapmak isterken Eğemen ayak koyarak topu kornere çeldi.
Trabzon Ankara'da esti 8
16. dakika. Trabzonspor 2. gole Gökhan Ünal ile çok yaklaştı. Sağdan Yattara süratle ceza sahasına sokulup ortasını yaptı. Kale sahasında Gökhan boş pozisyonda topun gelişine ayağının içiyle vurdu. Meşin yuvarlak üst direkte patladı. Bordo-Mavili ekip adına net bir fırsat kaçtı.
Trabzon Ankara'da esti 14
19. dakika. Colman, Selçuk İnan'ın pasıyla sıfıra inip kale sahasına pasını çıkartmak istedi. Ankara savunmasında Adem kritik bir müdahale ile topu kornere çeldi.

21. dakika. Ankaraspor atağında Özer sağdan Cale'ye bir bacak arası çalımla ceza sahasına sıfırdan girip  yerden ortasını yaptı. Hüseyin kademede ayak koyarak topu karşıladı. Ceza sahası dışına çıkan meşin yuvarlağın gelişine Erhan vurarak üstten auta gönderdi.

23. dakika. Ankaraspor ceza sahası dışında kazanılan serbest atışı Özer Hurmacı ile kullandı. Bu futbolcunun kale sahasına kestiği topu Sylva çıkarak kontrol etti.

25. dakika. Ankaraspor'un beraberlik golü için atakları var. Soldan Meye ceza sahasına topla sokulmak istedi. Song yatarak topu kornere çeldi.

26. dakika. Sol kanattan Mehmet Çakır'ın kullandığı köşe vuruşunda Trabzon savunması topu karşılayamadı. Arka direğe inen topa Hürriyet sert vurdu. Meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

27. dakika. Ankaraspor savunmasında Batak büyük hata yaparak topu sektirdi. Yattara hareketlendiği ana Kaleci Senecky ceza sahasının dışına iyi bir zamanlama ile çıkarak meşin yuvarlağı ayaklarıyla yatarak uzaklaştırdı.

28. dakika. Ankaraspor kaleyi karşıdan gören bir noktadan serbest vuruş kazandı. Topun gerisine geçen Hürriyet yaklaşık 25 metreden kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı yandan auta vurdu.

30. dakika. Ankaraspor atağında Egemen topu 18 yayı üzerinde ayağının altından kaçırdı. Meye'nin hareketlendiği anda Song kademeye girerek topu uzaklaştırdı.

34. dakika. Ankaraspor beraberlik golüne Ramazan ile yaklaştı. Hürriyet'in pasıyla sol çarprazdan Ramazan topun gelişine sert vurdu. Sylva meşin yuvarlağı son anda köşeden kornere tokatladı.

39. dakika. Özer Hurmacı rakip yarı sahasının ortalarında topla buluştuğu anda Kaleci Sylva'nın önde olduğunu görünce aşırtma bir vuruş denedi. Meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.

41. dakika. İlk yarıda son dakikalar. Trabzonspor bu bölümlerde rakip kaleye etkili gitti. Ankaraspor savunması iyi kapandı.

42. dakika. Ankara atağında ceza sahası içinde boşta kalan topa Meye hareketlendi. Sylva kritik bir müdahale ile yatarak meşin yuvarlağı kontrol etti. Meye'nin yerde kaldığı pozisyonda Ankarasporlu futbolcular penaltı kararı bekledi. Hakem devam dedi.


44. dakika. Trabzonspor atağında Yattara'nın ceza sahasına yaptığı sert ortaya Erhan ters bir vuruş yaptı. Meşin yuvarlak direğin yanından kornere çıktı.

45. dakika. Trabzonspor bir kez daha rakip kalede etkili oldu. Bir önce yaşanılan pozisyonun bir tekrarı gibi gelişen atakta Yattara'nın sıfırdan sert ortasına Erhan yine ters vurdu. Bu sefer kaleye yönelen topu Senecky yatarak tutmayı başardı.

İlk yarıda başka gol olmadı. Trabzonspor ilk 45 dakikayı Ankaraspor karşısında 1-0 önde kapattı.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

2. yarıya Trabzonspor başladı...

46. dakika. Hürriyet 18 yayı üzerinde yerden köşeye vurdu. Sylva iyi uzanarak gole izin vermedi.

48. dakika. Ankara 2. yarıya baskılı başladı. Hürriyet ceza sahası dışında Colman'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Serbest vuruşu kullanan Özer meşin yuvarlağı Sylva'nın ellerinde gönderdi.

50. dakika. Ankaraspor tüm hatlarıyla beraberlik golü için Trabzon kalesine yükleniyor. Soldan Özer ceza sahasına ortasını yaptı. Bordo-Mavili ekip savunmada çok dikkatli. Song kafa ile topu karşıladı.

51. dakika. Trabzon atağı hızlı gelişti. Topla ceza sahasına sokulan Gökhan Ünal 18 yayı üzerinden şutunu attı. Batak'tan seken topu Colman takip etti. Kaleci Senecky'nin de çıktığı pozisyonda Arjantinli oyuncu meşin yuvarlağı oyun alanında tutamadı. Aut.

54. dakika. Ankaraspor sol kanattan Neca ile köşe vuruşu kullandı. Kale sahasına inen topa Egemen kafayı vurarak ters kanattan dışarı gönderdi. Sağ taraftan kullanılan kornerde top dışardan oyun alanına kavis alarak geldi. Aut.

57. dakika. Trabzon bu bölümlerde Ankaraspor baskısını bir nebze olsun kırdı. Sağdan Yattara rakip ceza sahasına sokulup yerden ortasını yaptı. Colman'dan önce savunma ayak koyarak topu kornerle uzaklaştırdı.

58. dakika. Ankaraspor'da Neca sarı kart gördü.

62. dakika. Trabzonspor'un 1-0'lık üstünlüğü sürüyor. Mücadelede son yarım saatlik dilime girilirken Ankaraspor'un beraberlik golü için etkisiz atakları var.

63. dakika. Ankaraspor Mehmet Çakır ile Trabzon kalesini zorladı. Ceza sahası dışına topla buluşan Çakır uzaktan sert vurdu. Sylva üst direğin altından meşin yuvarlağı tokatlayarak kornere çeldi.

64. dakika. Trabzon sağdan Yattara ile rakip kaleye hızlı indi. Gineli yıldız ceza sahası içine uygun durumda bekleyen Gökhan Ünal'a pasını çıkaratmadı.

65. dakika. Trabzonspor 2. gole Gökhan Ünal ile çok yaklaştı. Colman savunmanın arkasına harika bir ara pası bıraktı. Gökhan Ünal, kaleci ile karşı karşıya pozisyonda vurdu. Senecky iyi kapanarak golü ayaklarıyla çıkarttı.

68. dakika. Trabzonspor'da Yattara yerini Alanzinho'ya bıraktı.

69. dakika. Ankaraspor sol çarprazdan kazanılan serbest vuruşu Neca ile kullandı. Bu futbolcunun arka direğe kestiği ortaya kimse dokunmadı. Meşin yuvarlak direğin yanından auta çıktı.

69. dakika.. Ankaraspor'da Neca yerini Bilal'a, Erhan'da yerini Theo'ya bıraktı.

70. dakika. Karşılaşmada son 20 dakika. Trabzon'un 1-0'lık üstünlüğü devam ediyor. Bordo-Mavili ekipte yeni transfer Alanzinho'da son bölümlerde forma şansı buldu.

71. dakika. Alanzinho topu rakibinden kurtardığı anda soldan savunmanın arkasına hareketlenen Gökhan Ünal'a pasını bıraktı. Bu pozisyonda yan hakemin ofsayat bayrağı Gökhan için  kalktı.
Trabzon Ankara'da esti 15
GOL... 74. dakika. Trabzonspor 2. golü Umut Bulut ile buldu. Orta sahada Selçuk İnan rakip ceza sahasına uzun bir top gönderdi

Ankaraspor savunmasının atasında pozisyonu iyi takip eden Umut Bulut kalesini boşaltan Senecky'nin üzerinden aşırtma bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara bıraktı.

Trabzonspor Umut'un golüyle Ankaraspor karşısında skoru 2-0 yaptı.

78. dakika. Ankaraspor gole Bilal ile yaklaştı. Ceza sahası dışında topla buluşan Bilal yerden sert vurdu. Song'a çarpan meşin yuvarlak direğin yanından kornere çıktı.

80. dakika. Ankaraspor'da Hürriyet sarı kart gördü.

82. dakika. Trabzonspor'da Gökhan Ünal yerini Isaac'a bıraktı.

83. dakika. Sağ kanattan Serkan Balcı ceza sahasına ortasını yaptı. Umut uygun durumda kafayı üstten auta vurdu.

85. dakika. Mücadelede son 5 dakika. Trabzonspor rahat bir tempoda son bölümlere 2-0'lık üstünlükle girdi.

88. dakika. Trabzon 2. golden sonra oyunun kontrolünü tamamen eline aldı. Ankaraspor'un gardı tamamen düşmüş durumda.

89. dakika. Trabzon'da Serkan Balcı yerini Tayfun Cora'ya bıraktı.

90. dakika. Normal süre tamamlandı. 3 dakika uzatma oynanacak.

Uzatmalarda başka gol olmadı. Trabzonspor Ankaraspor'u deplasmanda 2-0 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum