1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Antika tutkusu nedeniyle evini müzeye çevirdi
Antika tutkusu nedeniyle evini müzeye çevirdi

Antika tutkusu nedeniyle evini müzeye çevirdi

Rizeli iş adamının antika merakı zaman içinde tutkuya dönüşünce evini müze haline getirdi

A+A-

Rize’nin Çayeli ilçesi Sefalı Köyünde yaşayan İş adamı Mehmet Kemal Arıcı, gurbet hayatından sıkılınca köyüne geri dönmeye karar verdi.

muze3-001.jpg

Gurbette biriktirdiği gramofondan radyoya, tablodan daktiloya kadar yüzlerce antika değerindeki kıymetli eşyayı da beraberinde getiren Arıcı, yurt dışında ve yurt içinde bulduğu bütün tarihi eşyaları evinde topladı.

muze6.jpg

Eşyaların her birine gözü gibi bakan Arıcı, üniversitede matematik eğitimi almasına rağmen tarihe karşı bir tutkusu olduğunu belirterek ”Tarihe olan düşkünlüğüm vardı. Belli bir ekonomik seviyeye geldiğim zaman sonrada ilgi alanıma girdi. Yaklaşık 30- 35 senedir yurt dışında kalıyorum. Gittiğim her şehirde tarihi yerleri gezmeye başladım ve bu koleksiyonum gelişti. Gittiğim her yerden objeler toplamaya başladım. Öncelerde fotoğraf çektiğim için fotoğraf makineleri ile başladım. 150’ye yakın yağlı tablo biriktirdim” ifadelerini kullandı.

muze5-001.jpg

muze4-001.jpg

muze2-002.jpg

muze1-002.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız