1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. ANUGA fuarında Çaykur ilgisi
ANUGA fuarında Çaykur ilgisi

ANUGA fuarında Çaykur ilgisi

Almanya’da iki yılda bir düzenlenen Uluslararası Anuga Gıda Fuarı’nda Çaykur damgası. Türkiye flamasındaki çay ve simit figürü dikkat çekti.

A+A-

Almanya’da iki yılda bir düzenlenen Uluslararası Anuga Gıda Fuarı’nın 29’uncusu Köln’de 13-17 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirildi.

95 ülkeden 6 bin 607 firmanın katıldığı fuarda Türkiye 182 firması ile katılımcı firma sayısı yönüyle 8’inci, ürünlerini tanıttığı alan ile de 4 bin 710 metre kare ile 7’nci oldu. İstanbul Ticaret Odası (İTO), 135 firmanın fuara milli katılımını gerçekleştirdi.
24431
Türkiye’nin bu yıl partner ülke olarak katıldığı Almanya’daki Fuarda Türk firmaları yoğun ilgi gördü. Fuarda açtığı stantla Türk Çayı’nı Avrupa’ya tanıtan Çaykur ziyaretçi akınına uğradı.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker Çaykur standını ziyaret edip Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce ile Almanya’da sıcak Çaykur çayını yudumlayıp bir yandan da sohbet etti.
24432
Fuar katılımcılarının, misafirlerin ve Avrupa’da yaşayan Türklerin yoğun ilgi gösterdiği Çaykur standında misafirleri ile bire bir ilgilenip sohbet eden Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce iki yılda bir Avrupa’daki müşterileri ile bir araya geldiklerini belirterek; “Yurt dışındaki ihracatımız 3 bin tonlar civarında. 3–4 senedir Avrupa’da paketimizle, markamızla, ismimizle dünya pazarında yer bulmak için Çaykur çayı satmaya gayret ediyoruz. 3 bin ton kendi paketimizle, kendi markamızla satıyoruz.” dedi.
24434
Standı ziyaret eden misafirler Türk misafirperverliğinin yanından bir de da katkısız, doğal sıcak Türk Çayını bulunca saatlerce Çaykur standında oturup çay keyfi yaptılar. Öte yandan bu yıl partner ülke olan Türkiye’nin afişinde çay ve simit figürünün kullanılması Çaykur’a olan ilgiyi daha da arttırdı.
24433

24435

24436

24437

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum