1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Anzer su, İkizdere'de hizmete girdi
Anzer su, İkizdere'de hizmete girdi

Anzer su, İkizdere'de hizmete girdi

Rize'nin İkizdere ilçesi Anzer köyünde 24 ortak tarafından kurulan 'Anzer Su' fabrikası hizmete açıldı.

A+A-

İkizdere ilçesinin Anzer köyündeki 24 ortaklı ''Anzer Su'' fabrikasının açılışına İkizdere Kaymakamı Emre Çınar, Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu ile fabrika sahipleri ve vatandaşlar katıldı.

Belediye başkanı Kösoğlu, yaptığı konuşmada, Türkiye'deki kriz ortamında fabrikanın açılmasına vesile olan köylüleri kutladığını belirterek, ''Fabrika bölgemiz için önemli bir gelir ve istihdam kaynağı olacak. Anzer'in balı gibi suyu da üne kavuşacak'' dedi.

Anzer Su Yönetim Kurulu Başkanı Hızır Murtezaoğlu ise fabrikayı köylülerle birlikte kurduklarını belirterek, ''Kısa sürede üretim aşamasına geldik. Amacımız Anzer'den başlayarak bölge ekonomisine ve istihdama katkı sağlamaktır'' dedi.

Fabrikada 100 kişiye direkt, 600 kişiye ise dolaylı olarak istihdam sağlayacaklarını ifade eden Murtezaoğlu, ''Anzer'in balı kadar suyunun da sağlık bakımından önemi büyüktür. Bu değerli besin kaynağından ülkenin istifade edecek olması bizleri heyecanlandırıyor'' diye konuştu.

Törende, konuşmaların ardından ilk su dolumu gerçekleştirildi. Yaklaşık 8 milyon TL'ye mal olan su fabrikasında günlük bin 200 ton su dolumu gerçekleştirilecek. Günde 57 kamyon ile su sevkıyatı yapılacak fabrikadan Türkiye genelindeki 50 bayiye su ulaştıracak.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
18 Yorum