1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. ARAPLAR RİZE VE TERMALİ SEVDİ
ARAPLAR RİZE VE TERMALİ SEVDİ

ARAPLAR RİZE VE TERMALİ SEVDİ

RİZE’Yİ GEÇTİĞİMİZ YIL 60 BİN’İ YABANCI 620 BİN TURİST ZİYARET ETTİ

A+A-

Rize’yi 2012 yılında 570 bin turist ziyaret ederken, 2013 yılında ise 60 bin’i yabancı olmak üzere 620 bin turist Rize’yi ziyaret etti. Rize’yi ziyaret eden 60 bin yabancı turistin yaklaşık 25 binini Arap turistler oluşturdu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Rize’yi ziyaret eden turist sayısında her geçen yıl artış olduğunu belirterek, “Yabancı turistler arasında ilimizi ziyaret eden Arap turistlerde önemli bir artış gözlüyoruz. Özellikle; Suudi Arabistan, Dubai, Kuveyt ve İran’dan yoğun olarak turist geliyor. İlimize gelen Arap turistler özellikle termale önem veriyor. İlimizde İkizdere İlçemiz ve Ayder Yaylası’nda termal merkezimiz var. Arap turistlerimiz özellikle İkizdere’de bulunan termale yoğun ilgi gösteriyor. İlimizdeki Arap turist sayısının artışında Arap ülkelerinde düzenlenen fuarlara katılmamız ve Bayın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir organizasyonla Arap ülkelerindeki gazetecilerin ilimizde ağırlanmasının etkisi olduğunu düşünüyoruz. Arap Turistler kum ve güneş turizminin karşısında önemli bir alternatif olan; doğa, kültür ve tarih turizmine önem veriyor. İlimizde bu açıdan çok zengin. Doğal yürüyüş parkurları, endemik çeşitlilik, şelaleler, goller, tarihi ve kültürel yapıları ile eşik bir turizm zenginliğine sahibiz” dedi.

RİZELİLER TATİL İÇİN RİZE’Yİ TERCİH EDİYOR

Hocaoğlu, il dışında yaşayan Rizeliler'in son yıllarda tatil için memleketlerini tercih ettiklerine vurgu yaparak, “İl dışındaki hemşerilerimiz geçtiğimiz yıllarda tatillerini farklı illerde geçiriyordu. Ancak sor yıllarda il dışındaki hemşerilerimizin tatil için memleketlerini tercih ettiklerini görüyoruz. Öte yandan ilimizde artan kültürel faaliyetler kış aylarında da turistik tesislerin canlı kalmasını sağlıyor” diye konuştu.

Hocaoğlu yaz döneminde Rize’deki otellerin tam doluluk oranı ile çalıştıklarına vurgu yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız