1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. ARDEŞENSPOR

  4. Ardeşen GSK'ya İstanbul'da muhteşem gece
Ardeşen GSK'ya İstanbul'da muhteşem gece

Ardeşen GSK'ya İstanbul'da muhteşem gece

Bayanlar Hentbol Süper Lig’inde mücadele eden Karadeniz temsilcisi Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü için İstanbul’da destek gecesi düzenlendi.

A+A-

Bu yıl tarihinde ilk defa Bayanlar Hentbol Süper Lig’inde mücadele eden Karadeniz temsilcisi Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü için İstanbul’da destek gecesi düzenlendi. Geceye İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun yanısıra Karadenizli, Rizeli tanınmış siyasetçi, bürokrat, işadamı ve STK temsilcileri katıldı. Gecede Ardeşen GSK’nın Avrupa’da mücadele edebilmesi için destek birliği tesis edildi.

ardesengsk5.jpg

İstanbul Rize Dernekler Federasyonu RİDEF Öncülüğünde Üsküdar Evlendirme Dairesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen gecede Ardeşen GSK’nın önümüzdeki sezon Avrupa’da mücadele edebilecek güce ulaşmasının temelleri atıldı.

valimutlu.jpg

Geceye katılan İstanbul’un Rizeli Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Ardeşen GSK’nın elde ettiği başarıyı daha da yukarılara taşımak için Karadenizli ve Rizeli işadamlarına büyük görevle düştüğünü belirterek, “Atmaca misali hızla başarıdan başarıya koşan takımımızın gelecek sezon Karadeniz’in ve Rize’nin adını Avrupa’da duyurabilmesi için var gücümüzle çalışmamız gerekmektedir. Bu anlamda ben Karadenizli ve Rizeli işadamlarını takımımıza sahip çıkmaya davet ediyorum. Kısa sürede 4. oldular. Ama şampiyonluğa ulaşmak için kısa zaman kaldı. Bu kulübün başkan ve yöneticilerini de kutluyorum. Takımın teknik heyeti el ele gönül gönüle vermiş. Ardeşen ile kucaklaşmayı başardılar. İstanbul’a taşıdılar. İnşallah Pazar günü de güzel bir müsabaka çıkartacaklar. Başarı kolay gelmiyor. Bayan atmacalarımız sahada terliyorlar. O güzel yaylalarda antrenman yaparak hazırlanıyorlar ve hazırlık aşamasında ciddi bir şekilde mücadele veriyorlar. Hiçbir başarıyı yakalamak kolay değil. Ciddi bir şekilde tulum ve kemençenin vermiş olduğu heyecan katkı sağlamış olsa da, elbette ki başka şeylere de ihtiyaç var. Bu başarıyı sürdürebilmek için en büyük ihtiyaç takımımıza destek verecek olan hemşerilerinizdir.” dedi.

ardesengsk6.jpg

Adalet ve Kalkınma Partisi Rize Milletvekili Nusret Bayraktar da, “Kızlarımız tarihi zaferlere koşarken arkalarında durarak büyük destek sağlamak boynumuzun borcu. Karadeniz’in güzelliklerini tanıtırken bu tanıtıma en önemli katkıyı sağlayanlardan birisi de spor kulüplerimizdir. Spor kulüplerimizde mücadele eden gençlerimiz fiziki yarışlarla dostluğu, sevgiyi, kaynaşmayı ve yardımlaşmayı simgeleyen faaliyetleri ile atmaca misali bıldırcın yakalama konusunda uluslar arası boyuta henüz ulaşamasa dahi ulusal boyutta bıldırcını yakalayarak bana göre şampiyon oldu. Kendilerini tebrik ediyorum.  Atmacanın hızı 280 km’dir 180 ile 280 km ile avına doğru gidebilir. Serçeye dönüşmesi değil, atmaca şahinine dönüşmesini istiyoruz.  Şahinin hızı ise 380 km’dir. O zaman Avrupa için şahine dönüşeceksiniz. Mademki öyle bir tanışma gecesinde İstanbul’da RİDEF’in organizasyonu ile bu güzellikleri paylaşırken kıskançlığa girmeden, tatlı bir rekabet ve sahiplenme duygusuyla maddi manevi destek almaya yönelik etkinliklere gireceğiz. Kulüp başkanımız Sayın Rauf Oğuz birçok katkı sağlayan isim saydı. Ancak bu yardımı yapanların yüzde doksanı maddi değil manevi yardım sağlıyor. Henüz maddi yardıma dönüşmediğini görüyoruz. Bu yardımların tümünün maddi yardıma döndüğü takdirde başarı kaçınılmaz olacaktır.” diye konuştu.

ardesengsk4.jpg

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, “Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübünün süper lige çıkıp burada mücadele etmesi, başarılı sonuçlar alması son derece önemsenecek bir adımdır. Ben kulüp başkanımızı yürekten tebrik ediyorum ki, böyle bir hizmete köprü oldukları için. Bu uğurda emek veren hentbolcu gençlerimizi de tebrik ediyorum. Rize’mizin bu gibi kulüplere ciddi manada ihtiyacı vardır. Rize’de bir tek Rizespor ile bu işler olmaz. Hepsinin başarılı olması için elimizden geleni yapmamız lazım.” dedi.

ardesengsk1.20130120125955.jpg

Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Sultan Rauf Oğuz ise, “Anadolu ya da taşrada spor deyince akla ilk futbol gelir. Rize’mize baktığımızda da akla ilk gelen tabi ki futboldur. Daha da ilerisi halı sahalarda yapılan oynanan faaliyetler olarak algılanıyor. Hâlbuki biz Ardeşen GSK olarak bütün branşları başarıdan başarıya koşturabileceğimizi gösterdik. Bunu yaparken de ülke sporuna nasıl bir katkı sağlayabilirizin hesaplarını planlayarak hareket ettik. Kendi ligimize baktığımızda başta İstanbul ve Ankara olmak üzere, İzmir’i, Antalya’yı ve Eskişehir’i temsil eden takımlarla mücadele ediyoruz. Yani koskocaman bayanlar Süper Ligi’nde taşrayı temsil eden tek Anadolu takımı biziz. Bu da şu anlama geliyor; taşra istediği zaman istediği başarıyı ortaya koyabilir. O yüzden sporu sadece büyükşehirlere ve büyük belediyelerin bünyelerine sıkıştırmamak lazım. Bir de kentimizde rekabet değil, sinerji oluşturacak sistem oturtmak lazım. Biz bu amaçla yola çıkarken, Fındıklı’da hentbolu, Pazar’da ve Rize’de futbolu göz önüne alarak kendilerine rakip değil, sinerji oluşturacak olan bir branşla, hentbol branşı ile yola çıkmaya karar verdik ve o zaman almış olduğumuz kararın ne kadar da doğru olduğunu bu akşam bir kez daha görmüş bulunmaktayız. Oysaki Ardeşen GSK sadece hentbol ile yoluna devam etmiyor. Hentbol profesyonel olduğumuz bir branş. Biz Ardeşen GSK olarak tam 26 ayrı branşta önemli ölçüde başarılar elde ediyoruz. Biz körlink branşında da süper ligde mücadele eden bir kulübüz. Rize’de tesis imkanımız olmadığı için bu kulübümüzün karşılaşmaları Erzurum’da oynanıyor. Ayrıca savunma sporlarında da Türkiye Şampiyonluğu ve Türkiye 2. ve 3’üncülük başarılarımız var. Badminton takımımız arı misali şampiyonalara hazırlanıyor. Atletizm ve maraton koşularında da iddialı bir şekilde geleceğe hazırlanıyoruz. Ardeşen GSK olarak amacımız sporun futbol ve halı saha sporlarından ibaret olmadığını, salon sporlarının da zenginliğini Karadeniz’e yaymaktır. En asıl hedefimiz ise dünyada hentbol denince akla Rize’nin gelmesini tesis etmek olacaktır. Biz, büyüklerimizin ciddi destekleri ile bu hedeflerimize bir bir ulaşacağımıza gönülden inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

ardesengsk2.20130120130012.jpg

İstanbul Rizeliler Vakfı Başkanı Orhan Keçeli de, “Bizim bu gece buraya geliş gayemiz Ardeşenli hemşerilerimizle ve başarıdan başarıya koşan Süper Lig takımımızla buluşmaktı. Bizi Süper Lig’de başarılı bir şekilde temsil eden Ardeşen GSK’mız için görevimizi yerine getirecek, üzerimize düşen görev ne ise bunu yapacağız. Bu işin başka da bir formülü yok. Yardımlaşma olması şarttır. Şahsımız ve temsil etmiş olduğum kurumumuzu bu geceye çağırıp, bu başarı karşısında gurur duymamı sağladığınız için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

ardesengsk3.jpg

İstanbul’daki Rize Dernekleri Federasyonu Başkanı Celal Erdoğan ise, “Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübünün İstanbul’da yalnız olmadığını hissettirmek için bu gece burada buluşmuş bulunmaktayız. Biz bu yemeği deplasman fobisini yenmek için düzenleyerek başta İstanbul Valimiz Hüseyin Avni Mutlu ve emeğini ve işgücünü ortaya koymuş işadamlarımızla, siyasetçi ve bürokratlarımızla bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu yemeğin takımımıza hayırlar getirmesini ve bu tür organizasyonların gelecekte de devam etmesini temenni ediyor, bu gece bu ortamda olmanın gururunu yaşıyorum.” diye konuştu.

Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş, gecenin düzenlenmesi noktasında gayretlerini sarf eden Ridef yönetimine teşekkür ederek şöyle konuştu: “Biz yakinen biliyoruz ki, Ardeşen GSK yönetimi, teknik heyeti, sporcuları ve personeli ile büyük bir başarı ortaya koydular. Çok kısa sürede süper lige yükselme başarısını gösteren takımımız, yine çok kısa sürede bu ligde üst sıralardaki yerini aldı. Ben diyorum ki; eğer Ardeşen’i, Rize’mizi ve Karadeniz’i çok daha iyi yerlerde görmek istiyorsak, bu yönetimi sonuna kadar desteklememiz gerekiyor.”

Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, “Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübümüze destek ve omuz verilirse inanın ki Rize’nin adını Avrupa’ya duyuracaktır. Buna söz verebiliyoruz ancak, bir şartla. Şartımız da Rize’nin ve Karadeniz’in büyükleri bu takıma karşı üzerlerine düşen görevi yerine getirirse bu sözümüzü gerçeğe dönüştürebiliriz. Ama yok destek çıkılmaz ve bu başarı çöker ise, işte o zaman bunun vebali de bu büyüklerimizin üzerine düşecektir.” dedi.

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüboğlu ise, “Ben bu akşam Federasyon başkanı olarak değil de, bir Rizeli olarak konuşuyorum. Çünkü Ben Rizeli olmaktan büyük bir gurur duyuyorum. Bunu da her yerde rahat bir şekilde dile getiriyorum. Ben Ardeşen GSK’ya her yerde sahip çıktım, sahip çıkmaya da devam edeceğim ve kimseden de çekinmiyorum. Bu takımımızın başarılı olabilmesi için emin olun elimden gelen her şeyi yapıyorum. Çünkü bu takım gerek yönetimi, gerek teknik ekibi ve gerekse de sporcuları ile her şeyi hak ediyor. Kulüp başkanımız, sevgili kardeşim Rauf Bey, çok zor şartlarda bu takımı ortaya çıkardılar ve hentbol ligine ciddi derecede güzellik getirdiler. İnanıyorum ki bu takım bu sene başarılı olup, önümüzdeki dönem Avrupa’da Rize’mizi ve ülkemizi temsil edecektir. Ama tabii ki bu başarıyı yakalamak da büyüklerimizin destekleri ile olur. Bu konuda değerli büyüklerimiz gerekli sözleri verdiler. Biz elimizden gelenin en iyisini yaparak bu takımı en iyi yerlere taşımak zorundayız.” şeklinde konuştu.

Tulum ve kemençe eşliğinde horonların oynandığı ve son olarak hatıra fotoğraflarının çekildiği geceye ev sahipliğini Rize Dernekleri Federasyonu Başkanı Celal Erdoğan yaparken, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Rizeliler Vakfı Başkanı Orhan Keçeli, Rize İl Genel Meclis Başkanı ve Türkiye Hentbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Gültekin, Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüboğlu, Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş, Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, Tunca Belediye Başkanı Ahmet Topal, AK Parti Maltepe İlçe Başkan vekili İdris Efendioğlu, Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi, Rize İl Genel Meclis Üyeleri Dursun Ali Balsüzen ile Dursun Ofluoğlu, Ardeşen Kaymakamlığı Yazı işleri Müdürü Mevlüt Altı, Şişli Rizeliler Derneği Başkanı Nazim Ardışen, TFF İl Başkan Vekili Adem Akbeniz, Ardeşen GSK Başkanı Sultan Rauf Oğuz, Onursal Başkan Dursun Yaşaroğlu, İşadamları Ali Biberoğlu, Deniz Dinçer, İbrahim Önder, Emi Ali Önder, Mehmet Biberoğlu, Sebia Tataroğlu, Ardeşen GSK Teknik Direktörü Hüsnü Kemal Durak, Antrenör Osman Nuri Yazıcı, yönetici Ziya Özatmaca, Ardeşen GSK Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ömer Faruk Zenginal, Beşiktaş Hentbol Takımı Kaptanı Ramazan Döne, Fenerbahçe Alt yapı sorumlusu İrfan Saral ve Ardeşen GSK’lı sporcular ile çok sayıda davetli katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum