1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ardeşen'de engelliler için yürüyüş
Ardeşen'de engelliler için yürüyüş

Ardeşen'de engelliler için yürüyüş

Ardeşen Engelliler Derneğince ''Engelliler Haftası'' etkinlikleri kapsamında yürüyüş gerçekleştirildi.

A+A-

NECMETTİN YARICI
Devlet Hastanesi önünde başlayarak Atatürk Caddesi boyunca süren yürüyüşe, Ardeşen Kaymakamı Cemil Kılınç, Belediye Başkan Vekili Ali Kemal Yazıcı, ilçe Emniyet Müdürü Ali Rıza Kutlu, Ardeşen Engelliler Derneği Başkanı Adem Kuyumcu, Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Eksilmez, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, engelliler ve aileleri katıldı.

Yürüyüşün ardından Ardeşen Engelliler Derneği Başkanı Adem Kuyumcu ve yönetim kurulu üyeleri tarafından Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Buradaki törenin ardından dernek üyeleri ve bir grup engelli, Kaymakam Cemil Kılınç'ı makamında ziyaret ettiler.

Makamını bir süreliğine engelli öğrenci Mustafa Navdar'a bırakan Kaymakam Kılınç, engelli vatandaşlara devletin sıcak elini hissettirmek için ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Beraberindekilerle birlikte daha sonra Belediye Başkan Vekili Ali Kemal Yazıcı'yı ziyaret eden dernek başkanı Kuyumcu, ilçede engellilerin rahatça yürüyeceği ortam olmadığını, özellikle yaya geçitlerinin engellilere yönelik dizayn edilmediğini söyledi.

Bunun üzerine Yazıcı, bu talebi kısa sürede yerine getirmeye çalışacaklarını belirterek, bundan sonra yapılacak yeni altyapı çalışmalarında bu tür şeylere dikkat edeceklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum