1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ardeşen’in Yukarıdurak köyü selden büyük zarar gördü
Ardeşen’in Yukarıdurak köyü selden büyük zarar gördü

Ardeşen’in Yukarıdurak köyü selden büyük zarar gördü

Rize’nin Ardeşen ilçesinin Yukarıdurak köyü şiddetli yağışlardan en fazla zarar gören köylerden biri oldu.

A+A-

Köy içerisinden geçen derenin taşması ile dere suları köydeki bir çok tarım alanının sular altında kalmasına neden olurken, bazı vatandaşların hayvanları sel sularına kapılarak telef oldu. 

koy1-010.jpg

Şu ana kadar can kaybının yaşanmadığı köye ulaşım ise yoldaki sel ve heyelanlar ile güçlükle sağlanıyor.

kackar2-015.jpg

Köyün içerisinden geçen dere heyelanlarla birleşmesi sonucu taştı. Heyelan köydeki bir çok tarım alanının sular altında kalmasına neden olurken, bazı vatandaşların hayvanları sel sularına kapılarak telef oldu. Can kaybının yaşanmadığı köye ulaşım ise yoldaki sel ve heyelanlar ile güçlükle sağlanıyor. Bölgeye gelen AFAD ekipleri hasar tespit çalışmasına başlarken, köyün içerisindeki balçığın kaldırılması için de Rize İl Özel İdaresi ekipleri harekete geçti.

kackar1-017.jpg

Çay makaslarını bırakıp kaçtılar
Metin Yazıcı isimli vatandaş sel anında çay toplayan vatandaşların bir anda makaslarını çay tarım arazilerinde bırakarak kaçtığını dile getirerek “Öğle saatlerinde çok kuvvetli yağmur yağmaya başladı. Büyük bir felaket yaşadık. Çok şükür can kaybımız yok. 15 hane var burada. Yaklaşık 10 dönüm tarım arazisi gitti. Çay toplayan vatandaşlar makasları bırakıp kaçtı” dedi.

yaz3-002.jpg

700'e yakın tavuk telef oldu
700’e yakın tavuğunun telef olduğunu dile getiren Yakup Yazıcı “Afet yaşadık. Defalarca burada tahkimat yapılması için müracaat ettik. Çok mücadele ettik ama her seferinde geçiştirildi. Sürekli bu mağduriyeti yaşıyoruz. 2 tane tavuk çiftliğim vardı. Hayvanlarım telef oldu. yaklaşık 700 tavuğum telef oldu. şuan mağduruz, yetkililerden yardım istiyoruz. Burada kalma şansımız yok, can tehlikemiz söz konusu. İnşallah yetkililer bu kez sesimizi duyar” ifadelerini kullandı.

yaz4-002.jpg

Selden son, anda kurtuldular
1 yeğeni ve 2 çocuğunun selden son anda kurtulduğunu dile getiren Ayşe Yazıcı ise “3 çocuğumu şehit veriyordum. 3 çocuğum saniyelik canlarını kurtardı. Evim eşya dolu. Çocuklarım el alemin yollarında bekliyor. Böyle bir dünya olmaz” şeklinde konuştu.

..:: Video ::.. ..:: Video ::.. ..:: Video ::.. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum