1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ardeşenli muhtarlardan belediyeye tam destek
Ardeşenli muhtarlardan belediyeye tam destek

Ardeşenli muhtarlardan belediyeye tam destek

Ardeşen'de CHP'li İl Genel Meclisi üyesinin iddiaları üzerine köy ve mahalle muhtarları belediyeyi destekleyen ortak bir açıklama yaptı!

A+A-

CHP Ardeşen İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Buçan’ın Ardeşen Kaymakamlığı ve il genel meclis üyelerinin, taş ocağını talan edip peşkeş çektirdikleri ve Belediye Başkanı Hakan Gültekin'in Fırtına vadisini talan ettiği iddiaları, köy ve mahalle muhtarlar tarafından tepkiyle karşılandı.

ard2.20150204203608.jpg

Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Ardeşen Köy Muhtarlar Derneği Başkanı Maksut Çırakoğlu ile İlçe Mahalle Muhtarlar Dernek Başkanı Dursun Demiroğlu sert açıklamalarda bulundular.

ard3.20150204203830.jpg

Ardeşen Köy Muhtarları Dernek Binasında, dernek başkanları ile köy ve mahalle muhtarlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan Köy Muhtarları Derneği Başkanı Maksut Çırakoğlu “Ardeşen Belediyesi’nin ilçeye bağlı köy ve mahallelere yaptığı hizmetler karşısında basını kullanarak asılsız haberler yaptırıp, ‘belediye dereyi talan ediyor’ imajı yaratarak,  belediyemizi zan altında bırakmaya çalışanlar var. Bu tür haberlerin doğruluk derecesi yoktur. Biz 42 köy muhtarı olarak bu tür asılsız haberlerden dolayı son derece rahatsızız ve belediyemizden memnunuz.” ifadelerini kullandı.

Köy Muhtarları Derneği Başkanı Maksut Çırakoğlu, Buçan'ı; Kaymakamlık, İl genel meclisi üyeleri ve Ardeşen Belediyesi ile ilgili ortaya attığı iddiaları belgelerle ispatlamaya davet ederek, “Belediyenin üzerine neden bu kadar gittiğini merak ediyoruz. Zamanında kendisi de belediyeden taş ve çakıl aldı. Bunların belgeleri mevcuttur.” dedi.

ard4.20150204203803.jpg

İlçe Mahalle Muhtarlar Dernek Başkanı Dursun Demiroğlu ise yaptığı açıklamada, “Ardeşen belediyesi eğer dereden çıkardığı malzemeyi şahsi amaçlı değil de ilçeye bağlı köy ve mahallelere hizmet için kullanıyorsa, ben bu durumda Ardeşen Belediyesinin yanındayım. Ben Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı görevimin yanında Doğa Sporları Derneği’nin de başkanıyım. Bu olayları yakinen bilen biriyim ve şu anda belediyenin malzeme çıkarma olayı; dereye ve balık yumurtalarına zarar vermiyor. Belediye başkanımız Hakan Gültekin Bey buradan malzeme alıyorsa bu malzemelerin yüzde 90'ı ilçeye bağlı mahallelere yüzde 10’u ise ilçeye bağlı köylere gitmektedir. Mahalle muhtarlarımın 21'i de bu kararımın arkasında. Onlar da bu şekilde düşünmektedir.” diye konuştu.

Ardeşen merkez mahallesine 11 bin metre küp beton dökülerek yol yapıldığını kaydeden Demiroğlu, “Bu betonu Pazar Belediyesi gelip dökmedi. Ardeşen belediyesi döktü. Ve ben bu hizmeti alabiliyorsam belediyemden memnunum.” ifadelerini kullandı. (Salih Navdar)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum