1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Arhavi bu projeye kilitlendi
Arhavi bu projeye kilitlendi

Arhavi bu projeye kilitlendi

Arhavi Belediyesi, Karadeniz Sahil yolunun Arhavi geçişi nedeniyle kazanılan 40 dönüm araziye monte edilmek üzere bir proje geliştirdi.

A+A-

Arhavi Belediye Başkanı Musa Ulutaş, Karadeniz Sahil yolunun Arhavi geçişi nedeniyle kazanılan 40 dönüme yakın alan üzerinde yapılacak projeye kenetlendiklerini belirterek, “Önceliğimiz 35. Arhavi Kültür ve Sanat Festivalimizi başarıyla bitirmekti. Onu da Arhavililer ile bir bütün olarak bitirdik. Şimdi önümüzde zor bir işimiz var. Halkımıza ve bölgeye rahat bir nefes aldırmak için artık bu projeye kenetlenme zamanımız geldi. Biliyorsunuz biz çok önemli bir alan kazandık. Bu alan üzerine komple bir proje hazırladık. KTÜ’den peyzaj uzmanları ile çalıştık.
Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan destek istedik. İşadamlarımıza Arhavi’mize sahip çıkın diyerek destek istedik. Bu proje kapsamında10 bin kişilik anfi tiyatro, kapalı yüzme havuzları, sportif faaliyetlere açık spor alanları, kültür meydanı, parklar yapmayı planladık. Proje kapsamında Arhavi’mizi Kültürel değerlerle öne çıkan bir vitrin olmasını amaçladık” dedi.
Ulutaş, 10 bin kişilik anfi tiyatro yapmak istemelerinin nedenini bölgenin yağışlı olması nedeniyle yapılan etkinliklerin aksamasına bağlayarak, “Sosyoekonomik alanında yapılan tüm etkinliklerin merkezi Arhavi olsun istiyoruz. Ayrıca Arhavi’nin saygın ailesi olan Nurol Holding Çarmıklı ailesinin Batum’da 5 yıldızlı otel yapma projeleri var, bunun bir ayağını da Arhavi’de yapmaları doğrultusunda isteklerimiz olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum