1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Artvin Belediyesi'ne 4 kar motoru
Artvin Belediyesi'ne 4 kar motoru

Artvin Belediyesi'ne 4 kar motoru

Afetlerde kullanılmak üzere Artvin'e alınan kar motorunu kullanmaya kalkan Belediye Başkanı Emin Özgün kara saplandı.

A+A-

Artvin Belediyesi tarafından acil durumlarda kullanılmak üzere satın alınan kar motorlarından 1 adedi il merkezine getirildi. Kar motorunu denemeye çalışan Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün'ün sürdüğü araç kara saplandı.
Geçen hafta 54 kişinin 2 bin 50 rakımlı Saçinka Kayak Merkezi yakınlarında çığ düşmesinden sonucu yaşanan sıkıntılar sonrasında Artvin Belediyesi tarafından arama kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere 4 adet kar motoru satın alındı. Motorlardan bir adedi Artvin'e getirilerek, Bursa'dan gelen teknik ekip tarafından montajı yapıldı. Artvin Kafkasör Dağı mevkiinde kar motorunu denemek için çıkan Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün'ün sürdüğü araç kara saplandı. Uzun süre bulunduğu yerden çıkamayan Başkan, direksiyonu belediye çalışanlarından birine devretti ve aşağı inerek aracı iteklemeye başladı. Daha sonra araç saplandığı yerden çıkarıldı ancak bu defa başkan buzda ayağı kayarak yere düştü. Zor anlar yaşayan Başkan Emin Özgün'e yakınındakiler yardım etti.
Motorla deneme sürüşü yapan Belediye Başkanı Emin Özgün, Saçinka Dağı Kayak Merkezi'nde 2 gün önce 52 kişinin mahsur kaldığını belirterek, yaşanan bu olaydan sonra belediye olarak kayak sporuna destek olması amacıyla kar motorları satın aldıklarını belirtti. Özgün, "Artvin'in coğrafyası oldukça zor, bizim amacımız burada kayak sporu yapan insanlara yaralanma mahsur kalma ve gibi durumlarda daha erken ulaşmak ve daha erken müdahalede bulunmaktır. Bu amaçla bu motorları aldık" dedi.
Türkiye Kayak Federasyonu İl Temsilcisi olan Haşmet Turan ise belediyenin kayak sporuna katkıda bulunmak için kar üstü arama kurtarma motorları satın aldığını ve bunun kendileri için sevindirici olduğunu dile getirdi. Turan, "Başkanımız yerel imkanlarla Artvin halkının hizmetine bu motorları sunmuştur, olası kurtarma operasyonlarında bu araçlar kullanılacaktır. Şimdilik bir tane geldi, önümüzdeki günlerde bu araçların sayısı dört olacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız