1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Artvin Erzurum yolu için seferberlik
Artvin Erzurum yolu için seferberlik

Artvin Erzurum yolu için seferberlik

Çoruh Nehrinin taşması sonucu 18 gündür ulaşıma kapalı olan Artvin-Erzurum karayolunun ulaşıma açılması için çaba sarfediliyor.

A+A-

Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, Çoruh Nehrinin taşması sonucu 18 gündür ulaşıma kapalı olan Artvin-Erzurum karayolun ulaşıma açılması için geceli gündüzlü tüm imkanlarla çalışıldığını söyledi.
Vali Aydoğdu, Çoruh Nehri'nin taşması sonucu Artvin-Erzurum karayolunun ulaşıma kapanan kısmında sürdürülen yaklaşık 3 kilometrelik yeni yol yapım çalışmalarını yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında DSİ. 26. Bölge Müdürü Sezai Sucu'dan bilgi aldı.

Vali Cengiz Aydoğdu, yaptığı açıklamada şunları kaydetti;" Bölgemiz açısından oldukça sevindirici bir kış yaşadık. Yani ülkemizin pek çok yerinde kuraklık hüküm sürerken, hatta içme ve sulama suyunu büyük şehirlerimiz konuşurken, Allah'a hamdolsun bölgemiz bu sene son 20 yılda almadığı kadar yağış aldı. Geçtiğimiz günlerde havaların birden ısınmasıyla birlikte karların erimesiyle Çoruh nehri taştı. Bereket yağmur yağmadı, şayet yağmur yağsaydı Çoruh'un artacağından korkuyorduk. Bizdeki resmi kayıtlara göre 20-25 yılda olmadığı kadar nehrin debisi arttı, bin 500 metreküp saniyeyi buldu. Şu anda 800-900'lere kadar düştü. Akşamları yine artıyor, sabahları düşüyor. Yolumuz 18 gündür kapalı kaldı. Çoruh'a ilk 1 hafta hiç müdahale edemedik, şu anda 10 gündür burada çalışma yapılıyor. Karayolları, DSİ ve İl Özel İdaresine ait iş makineleriyle 8 adet dozer, kepçe, greyder ve kamyonlarla yolu açmak için çalışıyoruz. Bütün imkanlarımızı seferber ettik. Çok zor şartlarda suyun üstünde 3 kilometrelik yeni bir yol yapıyoruz. Adeta Çoruh nehrini doldurarak yol yapıyoruz. Zamanla yarışıyoruz, yolu bugün sabah açmayı hedeflemiştik olmadı, inşallah yarın sabaha yetiştireceğiz"
Vali Aydoğdu, ulaşımın halen eski Artvin-Erzurum karayolu Kalburlu köyü yolundan tek şeritten kontrollü sağlandığını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız