1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Artvin madene karşı ise 3 bin kişi neden iş için başvurdu?
Artvin madene karşı ise 3 bin kişi neden iş için başvurdu?

Artvin madene karşı ise 3 bin kişi neden iş için başvurdu?

Adına çevreci denen bir takım gruplar tarafından oluşturulmaya çalışılan ‘Artvin Madene Karşı’ algısına Etibakır Genel Koordinatörü böyle tepki gösterdi: O zaman 3 bin Artvinli burada çalışmak için neden başvurdu?

A+A-

Artvin Cerattepe Maden Projesi gerek Artvin gerekse de ülke gündemindeki yerine koruyor. Cerattepe projesine ilişkin her geçen gün yeni gelişmeler yaşanırken, proje şirketi Etibakır Genel Koordinatöründen çevrecilere eleştiri geldi. 

Etibakır Genel Koordinatörü Ünsal Arkadaş, bir açıklamada bulunarak Artvin Cerattepe konusunda çevreciler tarafından projeye dayalı bir takım asılsız iddiaların ortaya atılarak projeye muhalefet oluşturmaya gayret gösterildiğini ileri sürdü. Arkadaş, çevrecilerin iddia ettiğinin aksine Artvin halkının önemli bir bölümünün madencilik faaliyetlerine destek verdiğini ifade etti.

Ünsal Arkadaş, çevreciler tarafından oluşturulmaya çalışılan ‘Artvin Madene Karşı’ algısına cevap verdi. Arkadaş, Artvin halkının genelinin madene karşı olduğu yönündeki iddialara katılmadığını belirterek “Cerattepe Maden Projesi’nde çalışmak istediğini beyan eden 3 bini aşkın Artvinli var. Bunların çok büyük bir bölümü ise Artvin Merkez’de ikamet ediyor. Ayrıca projede çalışan elliye yakın çalışan var ve bunlarında çok büyük bir bölümü Artvin merkezde ikamet ediyor. Artvin halkının geneli projeye karşı ise 3 bini aşkın başvuru neden var? Bu kadar kişi neden şirketimiz bünyesinde çalışmak istedi?” ifadelerini kullandı. 

HALKI BİLGİLENDİRMEMİZE ENGEL OLMAK İSTİYORLAR
Etibakır Genel Koordinatörü Ünsal Arkadaş, Cerattepe Projesi'ne karşı olan çevrecilerin Kafkasör Cerattepe’de nöbet tuttuklarını belirterek, başta nöbet tutan insanlar olmak üzere Artvin halkının geneline projelerini anlatmaya çalıştıklarını ancak çevreciler tarafından Artvin’de mahalle baskısı kurularak buna engel olunmaya çalışıldığını ileri sürdü. Ünsal Arkadaş, şirket olarak tüm imkanları kullanarak Cerattepe Projesi’ne ilişkin halkı bilgilendirmeye çalıştıklarına vurgu yaparak, çevreciler tarafından bu bilgilendirme çalışmalarına engel olunmaya çalışıldığını ifade etti. Maden faaliyetine ilişkin bilgi almak isteyen ve bu bilgileri kamuoyu ile paylaşmak isteyen basın yayın temsilcilerine de baskı oluşturulduğunu iddia eden Arkadaş, bilgilendirme amaçlı toplantı ve organizasyonlara katılmak isteyen vatandaşların da mahalle baskısına uğradığını savundu.
Etibakır Genel Koordinatörü Ünsal Arkadaş, madene karşı olan Yeşil Artvin Derneği’ne her fırsatta panel çağrısı yaptıklarını belirterek "Şirket olarak her türlü platformda Cerattepe Projesi’ni anlatmaya ve savunmaya hazırız. Biz şirket olarak projemizin arkasındayız. İddia edilenin aksine projemiz Artvin’e büyük katkılar sağlayacaktır. Şirket olarak gerek çevreci yaklaşımımız gerekse de maden işletmelerimizde kullandığımız teknoloji ile ülke genelinde örnek gösterilirken, maalesef ki Artvin’de öcü gibi gösterilmeye çalışılıyoruz. Artvin’de bizleri öcü gibi gösteren STK ve siyasi partilerin Murgul ilçesindeki temsilcileri şirketin çalışmalarına destek vererek şirkete teşekkür ederken, aynı STK ve siyasi partilerin il başkanlıkları ise şiddetli bir şekilde projeye karşı çıkmaktadırlar. Bunu anlamak mümkün değil. Biz bu algının değişmesi için her türlü bilgilendirme çalışmasını yerine getirmek istiyoruz. Yeşil Artvin Derneği başta olmak üzere madene karşı çıkan tüm kişi ve kuruluşları panele davet ediyoruz ancak çağrımız karşılık bulmuyor” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum