1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Artvin meydanında bu heykel dönecek
Artvin meydanında bu heykel dönecek

Artvin meydanında bu heykel dönecek

Artvin’de bir iş adamı tarafından Halit Paşa Meydanı’na yaptırılan 3 metre çapında dönen platform üzerindeki halkoyunları heykeli düzenlenen törenle açıldı.

A+A-

Artvin’de şehir meydanı olarak adlandırılan alana Artvin Belediyesi Meclis Kararıyla Milli Mücadele döneminde Doğu Cephesinin komutanlarından biri olan Halit Paşa’nın adının verilmesi ve bu çerçevede yürütülen peyzaj çalışmaları kapsamında Halit Paşa Meydanı’na yapılan halk oyunları heykelinin açılışı törenle yapıldı.

heykel3-001.jpg

Törene Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Türkiye Halkoyunları Federasyon Başkanı Gürhan Ozanoğlu, Artvin Garnizon Komutanı Uğurcan Gençay, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Fahrettin Tilki, kurum müdürleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

heykel2-001.jpg

Açılışta bir konuşma yapan Türkiye Halkoyunları Federasyonu Başkanı Gürhan Ozanoğlu, bu anlamlı günde Artvin’de olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Dünyada ikinci bir ülke yoktur ki, bu kadar zengin bir folklorik değere sahip olsun. Folklorik değerler içindeki unsulardan en önemlilerinden biri olan halk oyunlarına, halk müziğine ve enstrümanlara bizim kadar çok sahip olan başka ikinci bir ülke daha sayamayız. Bu anlamda ne kadar gururlu olduğumuzu anlatamam” dedi.

heykel1-001.jpg

Artvin Valisi Kemal Cirit ise yaptığı konuşmada, Milli Mücadele döneminde doğu cephesinin en önemli komutanlarından birisinin olana Halitpaşa’nın isminin bu meydana verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Şehirlere küçük dokunuşlar gerekir. Artvin’in çok büyük bir şehir olma düşüncesi zaten yok, ama çok seçkin butik bir kent olma arzusu içinde. Şehirlerin butik kent olma yolunda da önemli unsurları vardır. Halitpaşa Meydanı ve Halk Oyunları heykeli Artvin’in ana noktalarında birisi olacak. Modern kentlerinin de bu yönde ki yapısını da iyi bilmekteyiz” diye konuştu.
Konuşmaların adından heykelin

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız