1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Artvin Şehidine ağlıyor
Artvin Şehidine ağlıyor

Artvin Şehidine ağlıyor

Diyarbakır'ın Dicle ilçesi Kurşunlu köyü yakınlarında uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit olan Artvinli askerin evinde matem var

A+A-

Diyarbakır'ın Dicle ilçesi Kurşunlu köyü yakınlarında uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit olan askerlerden Muharrem Yalanız'ın, Artvin Şavşat ilçesindeki ailesi yasa büründü.
Şehidin Şavşat ilçesine bağlı Ilıca köyündeki evinden yükselen feryatlar yürek parçaladı. Oğullarının şehit olduğu haberini öğrenen aile sinir krizleri geçirirken, anne ve babaya ilk müdahaleyi Şavşat Devlet Hastanesi'nden köye gelen ambulanstaki sağlık ekibi yaptı.

Olayı haber alan Şavşat Kaymakamı Serdar Kaya, Şavşat İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Bekir Ağırgün ve Sağlık Grup Başkanı Opr. Dr. İsmail Erdem ve Hastane Başhekimi Erdoğan Çolak, Şavşat Devlet Hastanesi'ne ait bir ambulansla birlikte Ilıca köyüne gitti. Yetkililer, aileye başsağlığı dileğinde bulunurken, teskeresine 43 gün kala şehit olan Muharrem Yalanız'ın yakınları ağıtlar yakıp ağladı. Ailenin komşuları ise teselli etmekte güçlük çekti.
Çocuğunun fotoğrafına sarılan anne Müfide ve baba Turgut Yalanız ve abla Dilek'in ağlamaları yürek parçaladı. Yalanız ailesinin en yaşlısı olan 85 yaşındaki Şakir Yalanız, Muharrem'in köyünde ve çevresinde ne kadar sevildiğini ve kişiliğini anlatırken, "Muharrem'i herkes severdi karıncayı incitmez, kim ne iş için çağırırsa çağırsın yardıma koşardı. Tam şehit olmaya yakışır bir çocuktu" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum