1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Artvin şehidini törenle uğurladı
Artvin şehidini törenle uğurladı

Artvin şehidini törenle uğurladı

Diyarbakır'da uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit olan er Muharrem Yalanız bugün Artvin'de düzenlenen törenle ebediyete uğurlandı

A+A-

- ŞEHİT MUHARREM YALANIZ ŞAVŞAT'TA TOPRAĞA VERİLDİ
- İL JANDARMA KOMUTANI ALBAY BİROL ŞİMŞEK, MAYINI DÖŞEYEN TERÖRİSTLERİN 'TEMİZLENDİĞİ' HABERİNİ ŞEHİT AİLESİNE VERMEK İÇİN ÇALIŞACAKLARINI SÖYLEDİ
- ANNE MÜFİDE YALANIZ: "ASKER ELBİSESİYLE GİTTİN, BAYRAĞA SARILI GELDİN, BİZE NE BÜYÜK ŞEREF YAŞATTIN. ALLAH BANA İKİ ERKEK EVLAT VERDİ, BİRİ VATANA BİRİ BANA"
- ŞEHİT CENAZESİNİ KÖYE GETİREN YARBAY SEBAHATTİN TOPRAK'TAN ÜŞÜDÜĞÜ İÇİN EVE GİRMESİNİ İSTEYEN KÖYLÜLERE CEVAP VERDİ: "YÜREĞİMİZ YANIYOR ÜŞÜMEYİZ"
Diyarbakır'ın Dicle ilçesi Kurşunlu köyü yakınlarında uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit olan asker Muharrem Yalanız, Artvin Şavşat ilçesine bağlı Ilıca köyünde toprağa verildi.
Sabah saat 06:00 sıralarında Şavşat Devlet Hastanesi morgundan alınan şehit cenazesi, askeri birlikler tarafından Ilıca köyüne getirildi.

Köyde ilk önce ailenin evine götürülen şehit Muharrem Yalanız'ın (21) cenazesi burada ailesine gösterildi. Anne Müfide Yalanız, oğlunun askerlerin elindeki fotoğrafına sarılarak "Evine hoşgeldin oğlum" dedi. Müfide Yalanız, oğlunun bayrağa sarılı tabutuna sarılarak, "Asker elbisesiyle gittin, bayrağa sarılı geldin, bize ne büyük şeref yaşattın. Allah iki evlat verdi, biri vatana biri bana" diye konuştu.

 Şehit cenazesini köye getiren askeri kuvvetlerin komutanı Jandarma Yarbay Sebahattin Toprak da şehit yakınlarının "Üşüdünüz, eve gidelim" şeklindeki teklifine "Bizim yüreğimiz yanıyor, üşümeyiz" diye cevap verdi. Diyarbakır'dan şehit cenazesini getiren komutan Jandarma Kıdemli Astsubay Recep Yavuz da, şehidin kanının yerde kalmayacağını söyledi.

Jandarma Yarbay Sebahattin Toprak, şehit Muharrem Yalanız'ın babası Turgut Yalanız'a Muharrem'in 15 Aralık'ta aldığı takdir belgesini takdim etti.
Cenazenin evden çıkarılışı sırasında da anne Müfide Yalanız'ın "Anne, peşimden ağlama demiştin, bak işte ağlamıyoruz" demesi duygulu anlara sebep oldu. Müfide Yalanız ile şehidin kız kardeşleri Dilek (17) ve Hanife Yalanız (10), evden ayrılan cenazenin arkasından el salladı.

Baba Turgut Yalanız da "Allah, bu acıyı kimseye göstermesin. Vatana şehit verdik. Bu gurur bize yeter. 15 yaşındaki oğlum Atilla'yı da askere göndereceğim" diye konuştu.

Evden alınan cenaze daha sonra köy camisine getirildi. Öğle namazının ardından İl Müftüsü Ömer Taşçıoğlu cenaze namazını kıldırdı. Namazın ardından resmi bir tören düzenlendi. Törende konuşan Artvin İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Birol Şimşek, bölgede görev yapan güvenlik kuvvetlerinin selamlarını getirdiğini belirterek Muharrem Yalanız'ın özgeçmişini okudu. Albay Şimşek, o bölgede mayını döşeyen teröristlerin hepsinin temizleneceğini ve bu haberin şehit ailesine bildirileceğini söyledi.
Şehit cenazesi daha sonra köy mezarlığındaki aile kabristanında toprağa verildi. Cenazenin defninin ardından tören mangası saygı atışı yaptı.
Törene Vali Vekili Muzaffer Başıbüyük, İl Jandarma Komutanı Albay Birol Şimşek, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek, İl Genel Sekreteri Çetin Demirkaya, Emniyet Müdürü Necmettin Emre, Piyade Tabur Komutanı Piyade Yarbay Nihat Kaptan, Şavşat Kaymakamı Serdar Kaya, Belediye Başkanı M.Naci Köroğlu, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Bekir Ağırgün, İlçe Emniyet Amiri Bülent Ay, 7. Kolordu Kolordu Komutanlığı'nda görevli Kıdemli Başçavuş Recep Yavuz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum