1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Artvin'de, Başbakan hazırlığı
Artvin'de, Başbakan hazırlığı

Artvin'de, Başbakan hazırlığı

Artvin'de Başbakan Erdoğan tarafından açılışı yapılacak olan Borçka Barajı ve Hidroelektrik Santrali'yle ilgili son hazırlıklar sürüyor.

A+A-

Artvin'de yapımı tamamlanan ve yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle hizmete açılacak olan Borçka Barajı ve Hidroelektrik Santrali'yle ilgili son hazırlıklar sürüyor.
Çoruh Vadisi'nde Artvin sınırları içerisinde yapımı planlanan 5 barajdan ikincisi olan barajın açılışıyla ilgili Borçka-Artvin baraj yolunda kasisler yamalanırken, Başbakan Erdoğan'ın alana ineceği helikopter için pist hazırlanıyor. Başbakan'ın geçeceği güzergah üzerinde seyreden sürücüler, "Baraj yapımı nedeniyle bu yollarda araçlarımız da büyük hasarlar gördü. Başbakan geliyor diye hummalı bir çalışma var. Yolumuz eski durumundan daha iyi" dedi.

Öte yandan, Türkiye'nin geleceği için çok önemli projeler demetini oluşturan "Çoruh Vadisi" ana kolu üzerinde 10 adet baraj, yan kollar üzerinde 17 adet baraj ve nehir tipi HES inşaatı planlandı. Çoruh Nehri Havzası'nda tespit edilen enerji imkanlarından yılda ortalama 10.474 milyar kilovat-saat enerji elde edilmesi öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız