1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Artvin'de asırlık gelenek
Artvin'de asırlık gelenek

Artvin'de asırlık gelenek

Artvin'de asırlardır kesintisiz devam ettirilen gelenekle 10 büyük , 10 küçükbaş hayvan kurban edilerek, etleri 22 kazanda pişirilip dağıtılıyor.

A+A-

Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı Yüncüler köyünde , felaketlerden korunulması için her yıl kurban kesiliyor.
Yüncüler köyü yaylasında dün düzenlenen etkinlikte 10 büyük , 10 küçükbaş hayvan kurban edilerek, etleri 22 kazanda pişirildi. Toplam 2,5 ton etin tüketildiği yaylaya köylülerin yanı sıra ilçe yöneticileri de geldi.
Köy Muhtarı Fazlı Balta, geleneğin nesilden nesile geçtiğini belirterek, köyün afetlerden korunması için her yıl ihtiyaçlı insanlara yılda bir kez de olsa et yemelerinin sağlandığını ifade etti.

Kurban kesimi sebebiyle Türkiye'nin değişik yörelerine dağılmış köylülerin biraraya geldiğini kaydeden Balta, “Geleneğimiz sebebiyle kaynaşıyoruz. İnsanlar kaynaşıyor. Birlik ve beraberliğimiz pekişiyor. “ diye konuştu.
Kazanlarda pişirilen etler , daha sonra köylülere ikram edildi. Yemek sonunda köy imamının yaptığı duaya vatandaşlar da eşlik etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum