1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Artvin'de diyaliz sevinci
Artvin'de diyaliz sevinci

Artvin'de diyaliz sevinci

Artvin'in Borçka ilçesinde Çoruh Devlet Hastanesi'nde kurulan diyaliz ünitesi ile hastaların diğer il ve başka ilçelere gitmelerine gerek kalmadı.

A+A-

Böbrek ve şeker hastalarını tedavi etmek için 6 ay kurs gören Dr.Mustafa As ve beraberindeki ekip, hastanede kurulan 16 yatak kapasiteli diyaliz ünitesinin açılışı yapılmadan hasta kabulüne başladılar.
Daha önceden Rize ve Hopa Devlet hastanelerine gitmek zorunda kalan Borçka ve civar köylerdeki hastalar, ilçe merkezinde diyaliz ünitesi kurulmasına sevindiler. Hastalar “Yıllarca ilçe dışındaki hastanelere haftada 3 gün diyalize girmek için gitmek zorunda kalıyorduk. İlçedeki hastanemizde böyle bir ünitenin kurulması, hem devletimizi sevk harcamalarından, hem de bizi büyük eziyetten kurtardı. “dediler.
Ünite sorumlusu Dr. Mustafa As, “Kurulan üniteyle ,hastalarımızın çilesine sonlandırmış olduk. Ben 6 ay eğitim gördüm. Hastalarımız bu konuda çok şanslılar, en iyi eğitimi aldık . Bu bağlamda hastanemizde de tam teşekkülü modern cihazlar ile hizmet sunaya başladık” diye konuştu.
Çoruh Devlet Hastanesi Başhekimi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ümit Tutar da, “Hastanemiz 130 yatak kapasiteli bir hastane. Bunun yanında böbrek hastalarımızı da düşünerek ilave olarak diyaliz ünitesini kurduk. Tüm imkanlarımızı zorlayarak devletimizin katkıları ve arkadaşlarımızın çabaları ile 2 yıl önce düşündüğümüz ünite hastanemizin hizmetine sunduk. Şu an deneme çalışmalarımızı başlattık ve önümüzdeki ay içerisinde resmi açılışımızı gerçekleştireceğiz. Ünitemizde bir anda 6 hastayı tedaviye sokuyoruz, hasta artışı olduğunda hafta sonunu da eklersek alacağımız hasta sayısı 16 kişi olacaktır. Bu üniteye büyük ihtiyaç duyuluyordu, çevre itibari ile dağınık bir bölge özellikle kış şartları da hastalarımız zor koşullarda civar hastanelere gitme zorunda kalıyorlardı. Bizde hastalarımızı rahatlatmanın mutluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.
Ünitenin, yaklaşık 180 bin ytl'ye malolduğu bildirildi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız