1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Artvin'de engellilere hizmet
Artvin'de engellilere hizmet

Artvin'de engellilere hizmet

Merkezi Artvin'in Şavşat ilçesindeki Bedensel Engellilerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce, özürlülere yönelik hizmetlerde bulunuluyor.

A+A-

Dernek yönetimi tarafından ilçe merkezi ve köylerinde ev-ev gezilerek 462 engelli tespit edildi. Büyük bir çoğunluğunu bedensel engellilerden oluşan vatandaşlara ihtiyaçları doğrultusunda yardımlar yapılıyor. Özellikle tekerlekli sandalye ve hasta bezi en çok ihtiyaç duyulan malzemeler arasında yer alıyor. Şu ana kadar hayırseverlerin yardımlarıyla tekerlekli sandalye ihtiyacının yüzde 98'lik kısmı tamamlandı.
Bugün de Düzenli köyünde yaşayan Aykut Azmi Demiral (17) tekerlekli sandalyeye kavuştu. Dernek Başkanı Nurbay Usta tekerlekli sandalyeyi Aykut Azmi Demiral'a teslim ederken, ailesi sevinirken, hüzünlü anlar yaşandı. Engelli annesi Yurdaşen Demiral “Benim çocuğum benim her şeyimdir. Ömrümde bir gün dahi varsa ona versin. Ben çocuğuma yemem yediririm, içmem içiririm. Evden dahi dışarı çıkmıyorum.24 saat onun gözlerine bakıyorum. Her tarafa götürdüm. Bir çaresini bulamadık. Allah bu durumları kimselerin başına vermesin. İnsanlar bile sakınıyorlar. Çok üzülüyorum.” dedi.
Dernek Başkanı Nurbay Usta da, herkesi dernek faaliyetlerinde çalışmaya beklediğini vurguladı. Usta:”Engellilere ihtiyaç malzemelerinin yanı sıra çeşitli bilgilendirme çalışmalarını da yapıyoruz. Ayrıca her yıl engelliler şöleni de yaparak hiç olmasa yılda birde olsa engellileri ve ailelerini eğlendirmeye çalışıyoruz. Bunu bu yıl da yarın (6 Temmuz) Şavşat'ta gerçekleştireceğiz. Bu etkinliği kaynak bulabilirsek her hangi bir televizyondan da canlı yayın yaptırarak bu insanlarında toplumda var olduklarını ve bunlarında eğlenme haklarının olduğunu göstermeye çalışacağız. Bu konuda idarecilerden ve siyasilerimizden destek bekliyoruz. Çalışmalarımızın en önemlilerinden biriside engellilerimizi evlerinde doktora muayene ettirip hastaneye gitmesi gerekenleri de hastanelere gönderiyoruz.”diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız