1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Artvin'de gözyaşları da sel oldu
Artvin'de gözyaşları da sel oldu

Artvin'de gözyaşları da sel oldu

Artvin'deki sel felaketinde hayatlarını kaybeden 5 kişi, Cuma sonrası kılınan cenaze namazının ardından gözyaşlarıyla son yolculuklarına uğurlandı

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
ERSEN KÜÇÜK
ZİYA AKYILDIZ

Artvin'in Borçka ilçesinde yaşanan sel felaketinde hayatlarını kaybeden 5 kişi, bugün Cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından son yolculuklarına uğurlandı.

İlçeye bağlı Kale Köyü Düzhanlar Mahallesinde sel sularından yıkılan evin altında kalan Ali Demirci (60), Hacer Demirci (55), Neşe Demirci (17), Gülsüm Demirci (32) ile Düzköy Ormanlı mahallesindeki selde hayatını kaybeden Nafiye Şimşek (77) için Kale köyü meydanında Cuma namazının ardından toplu cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, AK Parti Artvin Milletvekili Ertekin Çolak, CHP Milletvekili Metin Arifağaoğlu, Vali Mustafa Yemlihalıoğlu ile binlerce kişi katıldı.
23863
Selde hayatını kaybedenlerin yakınları tabutlara sarılarak lazca ağıtlar yakarken, fenalık geçiren ve bayılanlara sağlık ekibi müdahale etti.

Cenaze namazı öncesi konuşan CHP Milletvekili Metin Arifağaoğlu, 63 yaşında olduğunu ve Borçka Deresi'nin en son 1968 yılında taştığını hatırlatarak "Sosyal devlet olma gereği devlet, sıcak elinin bölgeye ulaştırılacak ve zararları karşılayacaktır" dedi ve bölge milletvekili olarak bunun takipçisi olacağını söyledi.
23864
AK Parti Milletvekili Ertekin Çolak ise Meteoroloji'den aldığı bilgiye göre yarın Artvin'de yine şiddetli yağış beklendiğini kaydederek vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Cenaze namazını İl Müftüsü Turgut Açari ve eski il müftüsü Ahmet Erdem birlikte kıldırdı.
23865
Namaz sonrası Gülsüm Demirci, Ali Demirci, Hacer Demirci ve Neşe Demirci defnedilmek üzere Kaleköyü Düzhanlar Mahallesine ambulanslarla götürüldü. Nafiye Şimşek'in cenazesi ise Düzköy Ormanlı Mahallesine gönderildi.
23866
Öte yandan kızı yaralı olarak kurtulan ancak eşi Gülsüm Demirci'yi sel felaketinde kaybeden Mehmet Demirci yaptığı açıklamada, "Evimiz köyün en güvenilir eviydi. Kızım Beyza kurtuldu ancak eşim kurtulamadı. Eşim kızımız için kendini feda etti. Suni teneffüs yaptım ama onu kurtaramadım" diyerek ağladı.
23868

23869

23870

23871

23872

23873

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız