1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Artvin'de köye dönüş hızlandı
Artvin'de köye dönüş hızlandı

Artvin'de köye dönüş hızlandı

Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, KÖYDES çalışmalarıyla yollarının yüzde 95'inin tamamlandığını ve kentten köye doğru bir geri dönüş başladığını söyledi.

A+A-

Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, KÖYDES çalışmalarıyla Artvin’de koy yollarının %95 oranında tamamlandığını, % 60’ında ise kalite standartlarına ulaşıldığını belirterek, yapılan bu çalışmalarla birlikte özellikle Şavşat ve Yusufeli ilçelerinde köye doğru geri dönüşlerin başladığını söyledi.
Vali yardımcısı Necmi Akman ile birlikte Artvin merkez ilçeye bağlı yanıklı Köyündeki KÖYDES çalışmalarını yerinde gören Vali Aydoğdu, yollar bakımından çok sıkıntılı bir il olan Artvin’de en zor koşullarda çalışma yapıldığını ifade ederek, "Artvin, köyleri itibarıyla yol açısından çok sıkıntılı bir ilimiz. Neredeyse Türkiye’nin en zor yollarını Artvin’de yapıyoruz. Tabii devletimizin bize tahsis ettiği imkanları, Artvin Valiliği olarak en verimli şekilde kullanıyoruz. Vatandaşımıza en iyi yolları yapmaya çalışıyoruz. Ama Artvin’de hala köylerimizde ulaşım ve yol problemimiz var. Bu problemi bitirmek istiyoruz. Bunun için biz elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.“ şeklinde konuştu.

Artvin’in 310 köyü ve yerleşim yeri itibarıyla köy altı üniteleri olarak düşünüldüğünde yerleşim birimlerinin 2 bine ulaştığını da kaydeden Vali Aydoğdu,” Bu sayı üzerinden düşündüğümüzde yol gitmeyen köyümüz % 1 veya % 2’dir. Yani 10 mezramızın yolu yoktur. Onların çoğu da yaylaktır. Onun dışında yolu olmayan yerleşim yerimiz yoktur. Bu açıdan düşündüğümüzde % 95 diyebiliriz. Ancak biz şu anda bunların ikinci safhasını çalışıyoruz. Ulaştığımız köylerin yollarının iyileştirilmesi ve kalite standardının yükseltilmesi için çalışıyoruz. Bu manada da % 60’ını geçtik diyebilirim. Artvin’de en büyük beklentimiz bu. Özellikle Şavşat ve Yusufeli ilçelerimizde köye geri dönüşler başladı. Şu anda bu dönüşler yazlık olarak başladı ancak, bu dönüşlerin daha uzun vadeli dönüşlere doğru seyir edeceğine inanıyorum.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum