1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Artvin'de tatbikat gerçeğe döndü!
Artvin'de tatbikat gerçeğe döndü!

Artvin'de tatbikat gerçeğe döndü!

Artvin’de karlı zeminde çığ altında kalan yaralıyı kurtarmaya giden paletli ambulans battı. Ambulansı iş makinesi çıkardı. Şükür ki tatbikattı!

A+A-

Artvin'e Sağlık Bakanlığı'nca gönderilen paletli kar ambulansı ile yapılan tatbikat gerçeği aratmadı.
Senaryo gereği Kafkasör yaylasında çığ altında kalan bir şahsı kurtarmak için acil servisten harekete geçen paletli kar ambulansına çığ altından kurtarılan şahıs konuldu. Ambulans hareket ettikten bir süre sonra kara battı. Karlı zeminden çıkmak için hareket ettirilen ambulans iyice battı. Bir türlü çıkamayan ambulansın paletleri küreklerle kardan temizlenmeye çalışıldı. Ardından iteklenerek kardan çıkarılmaya çalışıldıysa da başarılı olunamadı. Çabalar sonuçsuz kalınca istenen iş makinasıyla ambulans çekilerek kardan çıkarıldı. Bu arada basın mensupların bindiği araçta kara battı.
 
Artvin İl Sağlık Müdürlüğü 112 Ulusal Medikal Acil Kurtarma timi sorumlusu Hacı Cesim, kış mevsiminde acil durumlar için ulaşım olmayan bölgede kullanılmak üzere kar üstü araç temin edildiğini söyledi.
Paletli ambulans içinde acil durumlara müdahale etmek için tüm araç ve gereçlerin mevcut olduğunu anlatan Hacı Cesim, şöyle konuştu: "Çığ altında kalan bir şahsı kurtarmak için 112 kurtarma timi görev aldı. Vaka yerine yarım saatte ulaştık ve 3 dakika içinde şahsı ambulansa aldık. Ancak, ambulansımız zor doğa şartlarından dolayı kara battı. Kepçe yardımıyla araç battığı yerden çıkarılabildi. Zor şartlar tatbikatla gözler önüne serildi."
Artvin İl Sağlık Müdürlüğü'nce 2006 mali yılında satın alınan paletli ambulanslardan bir tanesi Sağlık Müdürlüğü'ne, diğerleri Ardanuç, Arhavi ve Murgul ilçelerine teslim edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız