1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Artvin'den Tunceli'ye kadar hizmet verecek
Artvin'den Tunceli'ye kadar hizmet verecek

Artvin'den Tunceli'ye kadar hizmet verecek

Erzincan'da kurulan süt analiz laboratuvarı ve süt toplama merkezi Trabzon'dan Artvin'e, Ardahan'dan Tunceli'ye, Rize hariç 10 ile hizmet verecek.

A+A-

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2013 yılında Türkiye genelinde 5 ilde başlattığı hayvan başı sağlık ile süt analizi laboratuarı kurulması ve desteklenmesi çalışmaları Erzincan’da sonuç verdi.

Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği tarafından hazırlanan ve Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı(KUDAKA)'nın desteklediği proje kapsamında kurulan Süt Analiz Laboratuvarı ve Süt Toplama Merkezi, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ulaştırma ve Denizcilik Eski Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Ak Parti Erzincan Milletvekili Sayın Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Kamu Kurum Amirleri, STK Başkanları, Süt üreticileri ve çok sayıda davetlinin katılımıyla hizmete açıldı.

Açılış konuşlarının yapılması ile başlayan törende konuşma yapan Vali Kahraman, "Türkiye'nin son 10 yılda hayvancılık alanında çok büyük mesafe kat ettiğini ifade ederek; AB uyum sürecinde kaliteli ve sağlıklı süt üretimi hayati önem taşımaktadır. Kaliteli bir sütte mililitredeki canlı bakteri sayısının 100 bin adetten az, somatik hücre sayısının ise 500 bin adetten az olması gerekiyor. Sütün pazarlanmasında bu kalite kriterlerinin her biri çok önemli. Bu laboratuvar üretilen sütün özelliklerini ortaya koymamız açısından çok önemliydi.Burada üretime açtığımız Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin tek süt analiz laboratuvarı ve süt toplama merkezi, Erzincan’ın marka şehir olma yolunda atılan önemli adımlardan biri olacaktır. Aynı zamanda hizmet ve ürün sektöründe projeleri olan girişimcilerin ufkunu genişletecek ve özgüvenini artıracaktır. Maddi destek sağlayan KUDAKA’ya insanımızın yaşamına ve değerlerine sunduğu katkıdan dolayı bu vesileyle teşekkür ediyorum.” dedi.

sutanaliz1.20150119195025.jpg

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri ve süt üreticileri birlikte açılış kurdelesini keserek açılışı gerçekleştirdiler. Açılış sonrası Laboratuarı gezen misafirler Laborantlardan çiğ süt analizindeki uygulamalar hakkında bilgi aldılar.

Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği tarafından hazırlanan ve Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı(KUDAKA)'nın desteklediği 'Ürettiğim Çiğ Sütün Kalitesine Güveniyorum Projesi' kapsamında kurulan süt analiz laboratuvarı ve süt toplama merkezi Erzincan'ın yanı sıra Erzurum, Bayburt, Trabzon, Gümüşhane, Artvin, Ağrı, Kars, Ardahan ve Tunceli illerine de hizmet vereceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum