1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Artvin'e Gürcü konuklar
Artvin'e Gürcü konuklar

Artvin'e Gürcü konuklar

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenine katılmak üzere Gürcistan'dan bir grup eğitimci Artvin'e geldi.

A+A-

Artvin'e gelen Gürcistan'ın Zugdidi kenti Belediye Başkan Yardımcısı İrini Djıkıa, Zugdidi Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zamira Gadua, Gürcistan Göçmen Bakanlığı Şube Müdürü Zaza Tsurtsumia ve diğer eğitim görevlileri, Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu'yu makamında ziyaret etti.
Vali Aydoğdu, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Ulu Önder Atatürk'ün bu bayramı çocuklara armağan ettiğini belirterek, "Değerli Zugidi Belediye Başkan yardımcısını, Milli Eğitim Müdür Yardımcısını ve değerli öğretmen arkadaşları ile Gürcistan'dan gelen 35 çocuğu ilimizde ve ülkemizde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Gürcistan'ı biz sadece komşu bir ülke değil, bizim dostumuz, hatta akrabamız bir ülke olarak görüyoruz. Ve bu aramızdaki dostluğun, işbirliğinin gün geçtikçe arttığını, bunun
bölgemizdeki, bilhassa Karadeniz havzasındaki pek çok ülkeye örnek teşkil edecek kadar sorunsuz gitmesi ayrı bir sevindirici olaydır. Kendilerine Artvin'de hoşça vakit geçirmelerini temenni ederek hoş geldiniz diyorum. Dünya çocuklarına bir bayram ithaf eden tek ülke ve tek lider olan Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkesine hoş geldiniz diyorum" dedi.
Artvin'de olmaktan son derece mutlu olduklarını söyleyen Gürcü eğitimciler ise bu ziyareti ve Artvin'i asla unutmayacaklarını dile getirdi.
Ziyaretin anısına Zugdidi Belediye Başkan Yardımcısı İrinia Djıkıa, Vali Aydoğdu'ya yağlı boya ile yapılmış doğa tablosu hediye etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız