1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. ARTVİN’İN BOĞALARI SAHİBİ İLE KARŞILIKLI OYUN OYNAR
ARTVİN’İN BOĞALARI SAHİBİ İLE KARŞILIKLI OYUN OYNAR

ARTVİN’İN BOĞALARI SAHİBİ İLE KARŞILIKLI OYUN OYNAR

ARTVİNLİ BOĞA YETİŞTİRİCİLERİNDEN İSPANYOL BOĞA YETİŞTİRİCİLERİNE DERS

A+A-

Artvin'de bir boğa yetiştiricisi yaklaşık 700 kg ağırlığındaki boğası ile adeta oyun oynuyor, eğleniyor. İspanyol boğa yetiştiricilerine ve matadorlara adeta ders veren boğa bakıcısı Ulaş Gülseçgin, boğası ile yaşadığı güzel anları sosyal paylaşım sitesinde paylaşırken, görüntüler kısa sürede büyük beğeni topladı.

Artvin’de Mahir Gülseçgin’e ait 'Tayfun' adlı boğanın bakıcısı Ulaş Gülseçgin, boğası ile geçtiğimiz aylarda oyun oynarken çekilen görüntüleri sosyal medyada paylaştı. 700 kilo ağırlığında ve 6 yaşındaki boğa, bakıcısı tarafından oynatılan görüntüler büyük ilgi gördü. Artvin’in boğasının İspanyol boğalarından farklı olmadığını ancak hayvanlara tıpkı insanlar gibi nasıl yaklaşılırsa öyle tepki alınacağını belirten Ulaş Gülseçgin “Artvin’de boğa besleyiciliği büyük bir tutkudur. Bu boğa benim ağabeyime ait bir boğadır. Zaman zaman boğamızı dışarı çıkarır ve spor yaptırırız. Güreşler için hazırladığımız bir boğadır. Tayfun henüz 6 yaşında ve yeni yeni arenalara çıkıyor. En son Melo Sarıbudak Köyü Boğa Güreşleri Festivali'nde birinci olmuştu. Şimdi Kafkasör Festivali’ne hazırlıyoruz. Geleceği parlak olan boğadır. Biz boğayı adeta bir evladımız gibi sever ve besleriz. Onunla oyunlar oynar, dans ederiz. Bizim boğalar İspanyol boğalar gibi değildir. Bizim için boğanın insanlardan farkı yoktur. Nasıl ki çocuklarımız ile oyun oynarken keyif alıyoruz, boğa ile de oynarken aynı keyfi alıyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız