1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Artvin'in tanıtımı Ankara'da yapıldı
Artvin'in tanıtımı Ankara'da yapıldı

Artvin'in tanıtımı Ankara'da yapıldı

Artvin Valiliği tarafından "Geçmişten Geleceğe Artvin" projesi kapsamında hazırlatılan "Göğe Komşu Topraklar" adlı tanıtım filminin galası Ankara'da yapıldı.

A+A-

Artvin Valiliği tarafından "Geçmişten Geleceğe Artvin" projesi kapsamında Halk Bankası'nın katkılarıyla yaptırılan "Göğe Komşu Topraklar" adlı tanıtım filminin galası, Ankara'da Halkbank Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapıldı. Galaya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Artvin Milletvekili Ertekin Çolak, CHP Artvin Milletvekili Metin Arifağaoğlu, Eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, Artvin Vali Yardımcısı Necmi Akman, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Çetin Demirkaya, AK Parti Artvin İl Başkanı Ahmet Özçelik, CHP Artvin İl Başkanı Uğur Bayrakatutan ve Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kurtul Özelin ile çok sayıda davetli katıldı.
Yaklaşık 2 yıldır Artvin'de görev yapan Vali Cengiz Aydoğdu, 8 aylık bir çalışma sonucunda çekimleri tamamlanan 30 dakikalık tanıtım filminde Artvin'in sosyo-kültürel ve doğal yapısının yanı sıra hayat şartları gözler önünde serildi. Filmin gösteriminin ardından, Artvin fotoğraflarının yer aldığı serginin açışı yapıldı. Sergiyi büyük bir beğeni ile gezen ve fotoğraflara hayran kalan katılımcılar, Artvin'e adeta bir yolculuk yapmış oldu.

Gala gecesinde konuşan Vali Aydoğdu, Artvin'in görüldükten sonra
anlatılacak bir şehir olduğunu belirterek, "Artvin, zengin bir manzara şehri. Kafkaslar'ın adeta kilidi konumunda. Artvin'e bakarak Türkiye'yi nasıl kalkındırabilirizin cevabını bulabiliriz" dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de, her Artvin ismini duyduğunda burnunun direğinin sızladığını dile getirerek, 12 yaşındayken Artvin'den çeşitli sebeplerden dolayı ayrılmak zorunda kaldığını söyledi. Artvin'i kelimelerle anlatmanın mümkün olamayacağının altını çizen Çelik, bu şehirde yaşam şartlarının da bir hayli zor olduğuna dikkat çekti.
Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın ise, tanıtım filmiyle birlikte Artvin'e ve Artvinliler'e sahip çıkmak istediklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız