1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Artvinli arıcılara özel eğitim
Artvinli arıcılara özel eğitim

Artvinli arıcılara özel eğitim

Artvin'de kovanlarda arı bakımı ve bal üretimi, Macahel yöresinde de Kafkas arı ırkı ile ana arı yetiştiriciliği konusunda uygulamalı eğitimler verildi.

A+A-

Artvin'in Borçka ilçesi'nde Akşam Sanat Okulu, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘arı yetiştiriciliği’ kursuna bayanların da katılması ile ana arı üretimine başlandı.
Borçka Halk Eğitim Merkezi'nde başlayan arıcılık eğitimine 20 bayan ve 8 erkek kursiyer katıldı. Demirciler köyünde kovanlarda arı bakımı ve bal üretimi konusunda, Macahel yöresinde ise Tema Vakfı destekli Kafkas arı ırkı ile ana arı yetiştiriciliği konusunda uygulamalı eğitimler verildi. Eğitimde, maskeli ve maskesiz bayanlar kovanların başına geçerek Tarım İl Müdürü Mustafa Duman ve usta öğretici Rahime Berk nezaretinde ana arıyı yakından tanıdı. Bu sırada arıların poleni taşıması ilgiyle izlendi.
Arı yetiştiriciliği kursunun kendilerine çok faydalı olduğunu dile getiren bayan kursiyerler, “ Çok zevkli bir iş. Hem stres atıyoruz hem de eğleniyoruz. Bu arada ev ekonomisine de bir katkı sağlamak amacıyla bu işin peşini artık bırakmayacağız. Üretken olmayı hedefliyoruz. Bu yüzden kursun faydalı olduğunu düşünüyoruz " diye konuştular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız