1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Artvinliler'den kurtuluş şöleni
Artvinliler'den kurtuluş şöleni

Artvinliler'den kurtuluş şöleni

Artvin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü nedeniyle, Kırşehir'de yaşayan Artvinliler tarafından bir şölen düzenlendi.

A+A-

Aşıkpaşa Spor Salonu'nda düzenlenen şölene Anayasa Mahkemesi Üyesi Mustafa Yıldırım, Vali M. Lütfullah Bilgin, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, CHP Kırşehir Milletvekili Hüseyin Bayındır, Belediye Başkanı Halim Çakır, AK Parti İl Başkanı Yaşar Bahçeci, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Çopuroğlu ile çok sayıda daire müdürü ile binlerce Artvinli katıldı. Şölenin açılış konuşmasını Artvinliler Derneği Başkanı Yücel Toparslan yaptı. Kırşehir'de yaşamaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Toparslan, "Yıllar önce gelip güzel Kırşehirimizin Yenice, Bahçelievler, Gölhisar, Medrese gibi mahallelerine yerleştik ve Kırşehir'i kendimize yurt edindik. Kırşehir halkına yıllar boyu bize gösterdiği kardeşlik ve hoşgörüden dolayı sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Bizler de Artvinliler olarak bu şehre hizmeti kendimize görev sayıyor ve bunun için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ayrıca, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da kendimizi Kırşehirli Artvinliler olarak addediyoruz" dedi.
Başkan Toparslan'ın konuşmasının hemen ardından sırasıyla Belediye Başkanı Halim Çakır, CHP Kırşehir Milletvekili Hüseyin Bayındır, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Anayasa Mahkemesi Üyesi Mustafa Yıldırım ve Vali M. Lütfullah Bilgin tarafından da birer konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından TRT sanatçıları ve yöresel sanatçılar tarafından seslendirilen türkülerle, salonu dolduran yüzlerce Artvinli gece geç saatlere kadar halay çekip doyasıya eğlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız