1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Asayiş için el ilanları dağıtıyorlar
Asayiş için el ilanları dağıtıyorlar

Asayiş için el ilanları dağıtıyorlar

Pazar’da hırsızlık ve trafik sorununa çözüm bulmak amacıyla Kaymakam Yalçın Sezgin'in de bizzat katıldığı uygulamayla el ilanları dağıtımına başlandı.

A+A-

Naci GÜVEN - Pazar'da hırdızlık olaylarının önüne geçmek ve sıkışan trafiğin rahatlatılması amacıyla yeni bir uygulama başlatıldı. İlçe kaymakamlığı ve Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan el ilanlarıyla broşürlerin dağıtımını Pazar İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin, Emniyet Müdürü Mustafa Kavruk, Jandarma Komutanı Bilgehan Yeşilyurt ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Nafiz Sağlam birlikte yaptılar. Esnafları da dolaşarak zaman zaman sohbet eden ve konunun ehemmiyeti hakkında bilgi veren Pazar Kaymakamı Yalçın Sezgin, ilçede hırsızlık olaylarında caydırıcı olacağını düşündükleri el ilanlarıyla birlikte büyük bir sorun olarak gördükleri trafik sıkışıklığının önlenmesi için de broşür hazırlattıklarını belirterek, “Esnaf ve mesken sahiplerimizle irtibat kurup toplu yaşanan yerlere el ilanı astık. İş yerlerini gezerek esnaf ve vatandaşlarımızı bu konuda bilgilendirdik.
 
Her dükkân sahibi ve apartman yöneticisinin bu konuda hassas olması gerekiyor. Emniyet güçlerine yardımcı olmalarını istiyoruz. Hırsızlık olayları ağırlıklı olarak Pazartesi ve Perşembe günleri, yani İlçemizin hafta günlerinde meydana geliyor.
 
Günümüzde ev ve iş yeri hırsızlıklarına karşı polisiye tedbirlerin yanında vatandaşlarımız tarafından alınması gereken güvenlik önlemleri de büyük önem kazanmaktadır.
 
Kolluk kuvvetlerinin tüm özverili çalışmalarına rağmen ev ve işyeri hırsızlıklarının bir kısmının faillerinin tespiti mümkün olmamaktadır. Bu çerçevede 2006 yılı içerisinde meydana gelen hırsızlık olaylarının %69’u faili meçhul kalırken %31’lik kısmında olaya karışanlar yakalandı. 2007 yılı içerisinde şu ana kadar meydana gelen hırsızlık olaylarının %40’lik kısmının faili meçhul kaldığı, % 60’lik kısmının ise faillerinin tespit edildiği anlaşılmıştır. Ev ve iş yeri sahipleri broşürlerde belirtilen önlemleri uyguladıklarında, hırsızlık olaylarında bir düşüş yaşanacağı beklenmektedir. Bu yöndeki çalışmalarımız ilerideki tarihlerde de devam edecektir” diye konuştu.
Ayrıca, Rize Valiliğinden gelen genelgeyle ilçede kameralı sistem uygulamasını başlatacaklarını kaydeden Sezgin, “Öncelikle akaryakıt istasyonları, bankalar, otel ve pansiyonlar iki ay içinde güvenlik kamerası takacaklar. Biz bu konuda geniş kapsamlı bir toplantı yapacağız. Uygulama il genelinde olduğundan bu işe çok önem veriyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum