1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Askerlik, komutan evi boyamak mı
Askerlik, komutan evi boyamak mı

Askerlik, komutan evi boyamak mı

Posta Gazetesi Yazarı Tolga Işık, kendi askerliğinden örnekler vererek TSK'da yaşanan son istifaları böyle değerlendirdi.

A+A-

Posta Gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık 4 komutanın istifası ve sonrasına Jandarma Genel Komutanı'nın Genelkurmay Başkanlığı'na vekaleten gelmesi sonrası sert bir yazı kaleme aldı.

Pimi çekilmiş bombayı askerin eline veren komutanları, karakolda baskın yapılırken golf oynayan generalleri hatırlatan Işık, kendi askerliğinden de örnekler vererek, 'Vatan borcunun tahsilatını yapan arkadaşların insafsızlığı artık tak etti!' diye yazdı..

İşte Işık'ın bugünkü o yazısı:

GÖRÜLEN LÜZUM ÜZERİNE

Üniversite diploması elimde...

Yurt dışında master yapmışım.

Yabancı dil o bicim. Hayata atılacağım...

Tek engelim var:

Askerlik.

Şakası yok, vatan borcu... Her şerefli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi gidilecek, yapılacak.

EV TAŞIDIK GARSONLUK YAPTIM

* Ankara’daki birliğime teslim oldum. Vatan borcumu ödemek icin bekliyorum. İlk gün akşam dediler ki; 'Komutanın evi boyanacak 4 kişi gelsin' Bir hafta ev boyadık. Sonra, 'Komutanın evi taşınacak' dediler. Taşıdık. “Komutanın oğluna İngilizce dersi verilecek” Verdik. “Nizamiyenin çatısına kiremit dizilecek” Dizdik. 'Komutan eşleri hafta sonu pikniğe gidecek, garson lazım” Olduk.

VATAN BORCU DEDİM

* Sözüm ona vatan borcu ödedim! Haksızlık etmeyeyim... Herkes benim gibi değildi tabi: Mesela el bombasının pimi cekilip avucuna verilenler oldu. Hedef tahtasına konulup üzerinde atış talimi yapılanlar... 20 günlük eğitimle sınır karakoluna göderilenler… Heron’un gördüğünü göremeyenler yüzünden şehit edilenler... Komutanı golf oynarken teröristler tarafından pusuya düşürülenler... Teröristi çoban zanneden termal kamera sayesinde hayatının baharında göçüp gidenler...

SİYASİ BASKI BİR YANA..

* Ergenekon, Balyoz, YAŞ, siyasi baskı filan bir yana... Vatan borcunun tahsilatını yapan arkadaşların insafsızlığı artık tak etti!

* Genelkurmay Başkanı önceki gün 'görünen lüzum üzerine’ istifa etti ama o lüzum görüleli aslında cok olmuştu. Işık Koşaner vatandaşın gördüğü lüzumu görebilen ilk genelkurmay başkanı oldu!

İKİ DİLEĞİM VAR

* O yüzden yeni Genelkurmay Başkanı ile ilgili 2 dileğim var... Birincisi; umarım kuvvet komutanlarını golf oynamayı bilmeyenlerden seçer! Ve umarım ana-babaların davul-zurnayla evlatlarını teslim ettikleri askeriyenin ‘peygamber ocağı’ olduğunu hic aklından cıkarmaz. Sözde de özde de!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum