1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Aslankaya Rize Güney Çevre Yolu’nu sordu
Aslankaya Rize Güney Çevre Yolu’nu sordu

Aslankaya Rize Güney Çevre Yolu’nu sordu

Yerel seçimler yaklaşırken siyaset ısınmaya başladı. CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya Güneysu Çevre Yolu’yla ilgili sert eleştirilerde bulundu.

A+A-

CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, 23 Mart’ta temeli atılan Rize Güneysu Çevre Yolu’yla ilgili hiçbir çalışma yapılmadığını belirterek, sert eleştirilerde bulundu. Aslankaya, “Korkarım ki, Güney Çevre Yolu vaadi sadece demagojiden ibarettir” dedi.

CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ihale ettirilen ve 23 Mart'a temeli atılan Rize Güney Çevre Yolu Projesi’yle ilgili hiçbir çalışma yapılmadığını  belirterek bir dizi sert eleştiride bulundu. 

Aslankaya, “Rize’yi ilgilendiren ve önümüze vizyon proje olarak konulan Güney Çevre Yolu’yla ilgili bu zamana kadar yapılmış ne var? Ben şahsen gittim, inceledim baktım. Temeli atılalı 6 ay oldu o günden bu yana yapılan doğru düzgün hiçbir iş yok. Daha Güney Çevre Yoluyla ilgili istimlaklar, kamulaştırmalar olmamış. Hiçbir şey yapılmamış. 2 tane duvar yapılmış. Projenin müteahhiti de iflas etmiş diyorlar. Böyle bir süreçte Güney Çevre Yolu vaadi sadece demagojiden ibarettir” ifadelerine yer verdi.

Güney Çevre Yolu’nun bitirilip hayata geçirilmesinden en büyük gururu kendisinin  duyacağını ifade eden Aslankaya, “Ancak hiçbirçalışma yok. Bu proje kamuoyunda sürekli gündeme getiriliyor. Keşke olsun biz de gurur duylayım. Ama Trabzon’a 500 milyon TL’lık yatırım yapılıyor, Rize’ye 1 milyon TL’lık yatırım yok. İşler yürümüyor. Diyeceğim o ki yalan beyanlarla bu tür işler yürümez. Önemli olan laf değil icraattır.  Yapıp edip ortaya iş koyacaksın ondan sonra projeyi hayata geçirdim diyeceksin. Kim yapıyorsa yapsın Rize’ye bu yatırımı getirsinler. Ben o zaman bu insanlara başarılı derim. Şu andaki görüntü hiç iç açıcı değildir. Sürekli olarak Güney Çevre Yolu’nu gündeme getirip büyük projeleri başlattıklarını ifade ediyorlar. Ama daha kamulaştırmalar bile başlamamış. Bu haliyle Güney çevre Yolu söylemleri basit bir demagojiden ibarettir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum