1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ata tohumları toprakla buluşuyor
Ata tohumları toprakla buluşuyor

Ata tohumları toprakla buluşuyor

Rize Belediyesi sera alanında ata tohumları toprakla buluşuyor

A+A-

Rize Belediyesi tarafından Engindere Mahallesi sahilinde oluşturulan sera alanında yörenin ata tohumlarından çoğaltılan domates, biber, patlıcan, salatalık ve kabak tohumları toprakla buluşturularak fide haline dönüştürülmeye başlandı. Dikilen ata tohumları yaklaşık 1 ay sonra fide haline dönüşmüş olarak vatandaşlara satışa hazır hale gelecek.

ata5-001.jpg
 
MEYVE FİDANLARININ AŞILAMA İŞLEMİ BAŞLADI
Rize Belediyesi’nden verilen bilgide, “Sera alanı içerisinde bir yandan ata tohumları toprakla buluşturulurken, diğer yandan ise mevsim itibariyle yöremizin meyve çeşitleri olan Elma ve Armut fidanı çeşitleri kalem aşı yapılarak vatandaşlarımızın bahçesine dikebilecekleri hale getiriliyor. Rize Belediyesi yapılan çalışmalarla her geçen gün yöremize has meyve fidanı çeşitlerini de arttırmış oluyor. Sera alanında aşılamaları yapılan meyve fidanlarının ilerleyen günlerde vatandaşlarımıza satışı yapılabilecek. Sera alanında görevli kadın personeller tarafından Gündoğdu ve Alipaşa bölgesinden yetişkin ağaçlardan alınan aşılar yabani meyve fidanlarının aşılanmasında kullanılıyor. Ayrıca sera alanında üretilen bitki çiçek türleri ise belediyenin peyzaj çalışmalarında şehrin farklı noktalarında kullanılıyor. Rize Belediyesi kendi ürettiği bitkileri hem kendi çalışmalarında kullanıyor hem de isteyen vatandaşlara satış imkânı da sunuyor.” denildi.

ata4-002.jpg

ata3-003.jpg

ata2-003.jpg

ata1-004.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız