1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Atatürk, 81. ölüm yıl dönümünde anılıyor
Atatürk, 81. ölüm yıl dönümünde anılıyor

Atatürk, 81. ölüm yıl dönümünde anılıyor

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 81'inci yılında çeşitli etkinliklerle anılıyor.

A+A-

Rize Valiliği önündeki törene, Vali Kemal Çeber, Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Adem Amaç, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hakan Dedebağı ile diğer ilgililer, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Çeber ve Metin'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından Atatürk'ün yaşamını yitirdiği saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu.

rize4-030.jpg

Tören, Rize Belediyesi bando takımı eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla son buldu.

Buradaki törenin ardından İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde anma programı düzenlendi.

Öte yandan bazı vatandaşlar da Atatürk Anıtı'na karanfil bıraktı.

rz2-006.jpg

İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen ‘Atatürk’ü Anma Programı’na Rize Valisi Kemal Çeber, Belediye Başkanı Rahmi Metin, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Rize il jandarma komutanı Hakan Dedebağı, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, vatandaşlar, okul idarecileri ve öğretmenleri ile öğrenciler katıldı.

rz1-010.jpg

Okul öğrencileri tarafından hazırlanan Atatürk konulu kompozisyon ve şiirlerin okunduğu programda sinevizyon gösterisi de sunuldu.

pazar3-013.jpg

PAZAR

Pazar ilçesinde sabah saat 9.00'da 15 Temmuz Demokrasi Meydanındaki Atatürk heykeline çelenk sunumuyla başlayan anma töreni, 09.05'de 2 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunmasıyla sona erdi.

pazar1-023.jpg

Anma töreni 09.30'da Pazar MTAL Konferans Salonunda devam etti.

pazar2-024.jpg

Sivil Havacılık Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. 

anm1.jpg

Günün anlam ve önemini belirten konuşma, şiir, video gösterimi, Atatürk'ten anıların canlandırılması ve öğrencilerin sokakta vatandaşlarla yaptığı röportajın gösterimi ile devam eden program, solo şarkı ve oratoryo gösterisi ile son buldu.

anm2.jpg

anm3.jpg

anm4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız