1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Atatürk'ün Rize'ye gelişi horonla kutlandı
Atatürk'ün Rize'ye gelişi horonla kutlandı

Atatürk'ün Rize'ye gelişi horonla kutlandı

Atatürk’ün Rize’ye gelişinin 90. yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

A+A-

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende ilk olarak Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran anıta çelenk sunarken, ardından İstiklal Marşı okundu.

kutlama3.20140917131413.jpg

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap yaptı. Kasap, konuşmasında Atatürk’ün Rize’yi ziyaretini anlatarak Atatürk’ü Rize’ye taşıyan kruvazörün saygı atışı yaptığı, Rizeliler'in de silahları ile havaya ateş açarak mutluluklarını dile getirdiklerini belirtti.

kutlama2.20140917131443.jpg

Atatürk konulu şiirlerin okunmasının ardından Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay İsmet Cansaran’ın da katılımı ile kemençe eşliğinde horon oynandı.

kutlama.jpg

horon1.20140917131517.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum