1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Atatürk’ün Rize’yi ziyaretinin 92. yıldönümü
Atatürk’ün Rize’yi ziyaretinin 92. yıldönümü

Atatürk’ün Rize’yi ziyaretinin 92. yıldönümü

Atatürk’ün Rize’yi ziyaretinin 92. yıldönümü dolayısı ile 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi.

A+A-

Rize’de 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören meydanda bulunan Atatürk Anıtı’na Rize Valiliği, Rize Belediye Başkanlığı ve İl Jandarma Komutanlığı çelenklerinin konulması ile başladı.

ata1-001.jpg

Ardından şehitlerin manevi hatırası için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı Okundu. Günün anlem ve önemini belirten konuşmayı ise Rize Belediye Başkan Vekili Coşkun Yeğen yaptı.

Yeğen konuşmasında Türk’ün ve Türk devletinin Dünya coğrafyasından silinmeyeceğine vurgu yaparak "17 Eylül 1924 tarihinde Hamidiye zırhlısı ile Rize’ye gelen ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bu anlamlı ziyareti 92 yıldır törenlerle kutlanılmaktadır. Eşi Latife hanım ile şehrimizi şereflendiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Rizeliler coşku içerisinde karşılamıştır. Gazi burada Mataracı ailesine ait evde konaklamış ve o ev bugün halen Atatürk Müzesi olarak kullanılmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Rizelileri bir araya getiren, bu birlikteliğin gerçekleşmesinin temel amacı Türkiye’nin bütünlüğü ve milletinin bağımsızlığını yeniden elde etmesi, millet eğemenliğine dayalı bağımsız Türk devletinin ebedi olarak yaşaması ideali olmuştur. 92 yıl sonra bugün Türk milletinin ve devletinin tarih sahnesinden silinmeyeceğini bir kez daha yaşayıp görmekteyiz” şeklinde konuştu.

ADD’den bağımsız kutlama

Tören biter bitmez meydanda bulunan Rize Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyeleri bağımsız bir tören gerçekleştirdi.

Rize ADD Başkanı Ömer Toprak Atatürk Anıtı’na dernek çelengini bıraktı. Ardından anıt önünde bir basın açıklaması okudu. Açıklamada, terör ile mücadele ederken şehit olan askerler yad edildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum