1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Atmacacılar bıldırcın bekliyor
Atmacacılar bıldırcın bekliyor

Atmacacılar bıldırcın bekliyor

Karadeniz'de özellikle Pazar, Ardeşen ile Arhavi, Hopa taraflarında ilginin devam ettiği atmacacılık, 18 Ağustos'ta sezonu açtı.

A+A-

18 Ağustos'ta başlayıp 15 Kasım'a kadar devam eden atmaca sezonu devam ediyor. Bıldırcının gelişi ve gidişi arasında yapılan atmaca sezonunda atmaca fiyatları 1 milyara kadar çıkabiliyor. Sertifikalı olarak yapılan atmacacılığın Rize Pazar'da kooperatifi de mevcut. Kooperatif, meraklılarına belediye işhanı zemin kat da hizmet veriyor.
Bu işle meşgul olanların ne tuttukları atmaca ne de avladıkları bıldırcın harcadıkları eforun ve ettikleri masrafın karşılığıdır. Ama nedendir bilinmez ağustos ayı geldiğinde insanlar çalıştıkları fabrikalardan ücretsiz izne ayrılarak yarı aç yarı tok dağlarda bu kuşun peşinde gezerler. Bir kültür ve gelenek böylece yaşatılıyor. Ülkemizde atmacacılık olarak bilinen atmaca ile avcılık; Rize'nin Çayeli, Pazar, Ardeşen, Fındıklı ve Artvin'in Arhavi, Hopa, Kemalpaşa ilçelerinde yapılıyor. (Karadeniz Gazetesi)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum