1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Avrupa Avni Aker'de Trabzon'un elini bükemiyor
Avrupa Avni Aker'de Trabzon'un elini bükemiyor

Avrupa Avni Aker'de Trabzon'un elini bükemiyor

UEFA Şampiyonlar Ligi maçında Salı günü İtalya devi Inter'i konuk edecek olan Trabzonspor, evinde bir çok ünlü takımı eli boş gönderdi.

A+A-

Avrupa takımları Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Trabzonspor'un elini bükemiyor. Bir çok ünlü takımı kendi sahası ve seyircisi önünde deviren Bordo-mavili takım evinde Avrupa'nın korkulu rüyası oldu.
1974-75 sezonunda Türkiye 1. Ligi'ne çıkan Trabzonspor 6 adet Birinci Lig Şampiyonluk Kupası, 7 adet Türkiye Kupası, 7 adet Cumhurbaşkanlığı Kupası, 5 adet Başbakanlık Kupası, Kıbrıs Kupası ve daha bir çok kupayı müzesinde barındıran Trabzonspor Avrupa Kupası müsabakalarında kendi evinde oynadığı maçlarda rakiplerinin korkulu rüyası oldu.
Karadeniz temsilcisi Trabzonspor Şampiyonlar Ligi Ön Eleme Maçları, eski adlarıyla Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve Avrupa Kupa Galipleri Kupası, UEFA Kupası, İntertoto Kupası ve Şampiyonlar Ligi olmak üzere yer aldığı Avrupa Kupası maçlarında kendi evinde oynadığı maçlarda rakiplerine boyun eğmedi. Bordo-mavili takım Hüseyin Avni Aker Stadyumunda oynadığı 44 maçta 22 galibiyet, 10 beraberlik ve 12 mağlubiyet aldı. Attığı 67 gole karşılık ise kalesinde 47 gol gördü.
Bordo-mavili takım sahasının bakımda olması nedeniyle Portekiz temsilcisi Benfica ile oynadığı rövanj maçını İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyum'unda oynamıştı ve müsabaka 1-1 sonuçlanmıştı.
Trabzonspor kendi sahasında oynadığı maçlarda Avrupa'nın köklü kulüplerini yenmeye başardı. Liverpool, Inter, Barcelona, Olimpik Lyon ve Aston Villa gibi takımlar karşısında sahadan galibiyetle ayrılan Bordo-mavili takım 1976-77 sezonunda Liverpool'u kendi evinde 1-0, 1983-84 sezonunda İnter'i 1-0, 1990-91 sezonunda Barcelona'yı yine aynı skor ile 1-0, 1991-92 sezonunda Olympic Lyon'u 4-1 ve 1994-95 sezonunda Aston Villa'yı 1-0 yenmeyi başardı.

28 YIL ARADAN SONRA YİNE INTER
UEFA Şampiyonlar Ligi 5.hafta karşılaşmasında 22 Kasım Salı günü İtalya devi Inter'i konuk edecek olan Trabzonspor, 28 yıl aradan sonra tekrar rakibi ile karşı karşıya geliyor. Deplasmanda oynadığı ilk maçta rakibini 1-0 mağlup eden Bordo-mavililer bu kez taraftarının desteği ile 1983-84 sezonunda yaşadığı zaferi tekrarlamak istiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız