1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ayder'de büyük dönüşüm başladı
Ayder'de büyük dönüşüm başladı

Ayder'de büyük dönüşüm başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatlarıyla turizm merkezi Ayder'de kentsel dönüşüm hamlesi başladı. Ayder adeta inşaat alanına dönerken kış aylarına rağmen ziyaretçi yoğunluğu da devam ediyor.

A+A-

Rize’nin ünlü turizm cenneti Ayder’de kentsel dönüşüm kapsamında çalışmalar, yoğunluğun az olduğu döneme rast getirilerek hızlı bir şekilde başlatılırken, ziyaretçi trafiği da hız kesmeden devam ediyor.

ayder6-007.jpg
 
İlk olarak Ayder girişinde 1600 araç kapasiteli otopark inşaatında ilk kazma vurulurken merkezde de altyapı çalışmaları kapsamında Ayder adeta şantiyeye döndü.

omeraltun8.jpg

AK Parti Çamlıhemşin İlçe Başkanı Ömer Altun, çalışmaların hızlı bir şekilde başlayıp devam ettiğini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın çok değer verdiği ve özellikle Rize Milletvekillerimizin de büyük hassasiyet gösterdiği, valiliğimizin de içinde olduğu ve 5 bakanlığın protokolü neticesinde bir kentsel dönüşüm başladı Ayder’de. Şu anda altyapı çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Yaza hazırlama gayreti içindeyiz. Kanalizasyon, su, elektrik tamamen yolun altına alınıyor. Kaldırımlar, yollar yenileniyor. 1600 araç kapasiteli otopark inşaatı başladı, hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu da Ayder’in bir Davos kimliği alması için başlattığımız çalışmanın ciddiyetini gösteriyor. Sayın Cumhurbaşkanımız ve milletvekillerimizden Allah razı olsun. Ayder’e çok büyük değer veriyorlar. Burada ülke ölçeğinde büyük bir yatırım yapılıyor. Bu kış mevsiminde yapılan yoğun çalışmalara rağmen aşırı bir kalabalık var Ayder’de. Bu da Ayder’in bir Türkiye markası olduğunun göstergesidir. Akabinde önümüzdeki yıl kaplıca tesisimiz yapılacak. Yine yukarıda kamu arazisinde 60 adet 9 bloklu apart oteller yapılacak. Daha sonra da kentsel dönüşüm ile önümüzdeki 3-5 yıl içerisinde bambaşka bir Ayder ile karşılaşmış olacağız.” dedi.

ayder3-020.jpg

İlçe Başkanı Altun,  Ayder’in 12 ay turizm potansiyeli olan bir yer olduğuna dikkat çekerek, “Hem yaz doğa turizmi ve hem de termal turizm imkânlarıyla Ayder dünyanın nadir özellikli turistik yerlerinden biridir. Teleferik projesi de kentsel dönüşüm projemizle birlikte değerlendirilen bir çalışma. Önümüzdeki dönem çok büyük değişime sahne olacak Ayder.” ifadelerini kullandı.

omeraltun2-001.jpg
 
Ayder’de kış mevsiminin ortasında olmalarına rağmen yoğun bir ziyaretçi akını olduğuna dikkat çeken Başkan Altun, “Şu anda Ayder’de büyük bir dönüşüm var. Trafikte tıkanmalar yaşanabiliyor. Gelen misafirlerimiz biraz sıkıntı çekiyor. Misafirlerimizin hoşgörüsüne sığınıyoruz. Çalışmalar nedeniyle bazen yolu kapatacak, trafiği kesmek zorunda kalacağız. Ama daha güzel bir Ayder için hep birlikte bir süre bunlarla karşılaşacağız. Çalışmalar tamamlandığında Ayder’deki bu değişim ve büyük dönüşümle hepimiz mutlu olacağız inşallah.” dedi.

ayder5-010.jpg

ayd1-008.jpg

ayder4-017.jpg

ayder7-007.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum