1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. AYDER'DE FİYATLAR KONTROL ALTINA ALINDI
AYDER'DE FİYATLAR KONTROL ALTINA ALINDI

AYDER'DE FİYATLAR KONTROL ALTINA ALINDI

Ayder Turizm Derneği Başkanı Ömer Altun, Ayder'de turistlerin kazıklandığı ve fahiş fiyat uygulaması olduğu iddialarına bakın nasıl cevap verdi:

A+A-

ABDULLAH UZUN
Ayder Turizm Derneği Başkanı Ömer Altun, esnafın fiyatları yüksek tuttuğu iddialarına katılmadığını ve artık her iş yerinin önünde fiyat tabelası bulunduğunu söyledi.

Başkan Altun yaptığı açıklamada, Ayder’de her geçen gün turizm potansiyelinin katlanarak arttığını ifade ederek, fiyatların ise her iş yerinde kontrol altında olduğunu söyledi.

omeraltun2.jpg

Birkaç kendini bilmez esnaf olabileceğini ancak bunun da kendi potası içerisinde eritileceğini vurgulayan Başkan Ömer Altun, “Ben Ayder’de fiyatların yüksek olduğu konusunda katılmıyorum. Eğer Ayder’deki turistik bir lokantaya, normal bir şehir lokantası zihniyetiyle bakılırsa bu da yanlış olur. Dünyanın her tarafında turizm merkezlerinde fiyatlar farklıdır. Yüzde 10–15 muhakkak fark olmak durumundadır. Çünkü burası turistik bir yer ve sezonluk iş yapılıyor. Ancak dönüp baktığımızda Ayder’de bütün işletmelerin önünde fiyat tabelaları var. İnsanlar gönül rahatlığıyla fiyat tabelasına bakıp alışverişini yapıyor. 5 kişi 1 tabaktan muhlama yiyor, bunu tek porsiyon hesabı yapıyor. Burada biraz da kendimizi anlatamamanın verdiği eksiklikler var. Yoksa pahalıdır olayına ben kesinlikle katılmıyorum. Ayder farklıdır, buraya gelip yiyip içtiğin zaman bu doğa güzelliği içinde 3–5 kuruşun hesabı yapılmamalı.” dedi.

omeraltun.20130930103400.jpg

Ayder’in, dünyaya ismini duyurmuş cennet bir vadi olduğunu söyleyen Altun, “Burada Ramazan’da bir mola vermiştik. Şimdi okulların açılmasıyla yeniden bir mola verdik. Ancak hız kesmeden Ayder’de misafirlerimizi ağırlamaya devam ediyoruz. Kurban Bayramında aşırı bir yoğunluk bekliyoruz. Otellerimizdeki doluluk oranı yüzde seksen, doksanlara ulaşmış durumda. Bu da bizim için çok önemli bir rakam. Biz elbette ki 2-3 ay değil 12 ay burada turizme hizmet vermeyi arzuluyoruz. Çünkü şu an dünyanın hiç bir turizm noktasında kar yokken Ayder’in dağları bembeyaz oldu. Kayak merkezi ve teleferik kurulacak yere kar yağdı ve 6 ay boyunca burada kar var. Dünyanın en iyi kar kalitesi burada var. Eğer projeleri hayata geçirebilirsek kış turizmine de hizmet sunarız. Davos’tan daha iyi bir Ayder olacak.” şeklinde konuştu.

ayder.20130930103419.jpg

Ayder’de turizm faaliyetlerinin, yöre halkının bireysel çabalarıyla yaşatılmaya çalışıldığını söyleyen Başkan Altun, “Devletin artık buralara üvey evlat muamelesinden vazgeçip bir an önce burada kayak tesislerini hizmete sokması gerekiyor. Ayder’e ekstra bir yol yapılması lazım. Bayramda, festivallerde ana baba günü oluyor. Ayder’e gelen insanlar suçlu mu? Gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz. Kurban Bayramında açığız. Kışın Kardan Adam Festivali, yılbaşı, şu sonbaharın doğal atmosferini görmek isteyen herkesi Ayder’e davet ediyoruz. Gelen herkes bizim misafirimizdir. ‘Turiste saygı varsa, turizmde kaygı yoktur’ felsefesiyle biz yolumuza devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

HABERİN VİDEOSU:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
27 Yorum