1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ayder'de kardanadam şenliği! İzle
Ayder'de kardanadam şenliği! İzle

Ayder'de kardanadam şenliği! İzle

Yaz festivalleriyle adını duyuran Rize’nin Ayder Yaylasında bu defa da birbirinden renkli görüntülerin ortaya çıktığı kış festivali yapıldı.

A+A-

Muhammet KAÇAR - Rize’nin Ayder Yaylasında düzenlenen birinci Kardan Adam Şenliğinde renkli görüntüler yaşandı. 1.5 metreye yaklaşan kar üzerinde horon tepen vatandaşlar kardan adam ve halat çekme yarışmaları ile eğlenirken düzenlenen kayak gösterileri ile coştu.
Yaz aylarında birçok şenlik ve festivale ev sahipliği yapan Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinin 1350 rakımlı Ayder yaylası artık kış aylarının canlılığını koruyor.
 
1.5 metreye yaklaşan kar kalınlığı ile eşsiz bir güzelliğe bürünen Ayder yaylasında bu yıl birincisi düzenlenen Kardan Adam şenliği renkli görüntülere sahne oldu. 



Çamlıhemşin Belediyespor Kulübü, Çamlıhemşin Doğa Sporları İhtisas Kulübü ve Çamlıhemşin-Ayder Turizm Derneğinin işbirliğiyle Ayder yaylasında yapılan şenlik kar üstünden tulum eşliğinde oynanan horonlarla başladı.
 
Rize Valisi Kasım Esen, ve protokolün hazır bulunduğu şenlikte daha sonra 45 dakikalık sürede en büyük kardan adam yapma yarışması yapıldı.. Şenlik daha sonra halat çekme yarışması yapıldı. Halata kıyasıya çeken iki grup oldukça zorlanırken halat kopunca her iki grupta zor anlar yaşadı. Şenlik daha sonra rafting botları ile kar sütünde Karraft yapılması ile sona erdi. Şenlik sonunda üşüyenler yakılan ateşte ısındı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum