1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ayder'den renkli görüntüler
Ayder'den renkli görüntüler

Ayder'den renkli görüntüler

Bu yıl 2.'si yapılan Ayder Kar şenliklerinde renkli görüntüler ortaya çıktı. Şenliklerin ilk günü güneş 2. günü ise kar altında geçti.

A+A-

MUSTAFA BAYRAK
Rize ve il dışındaki doğa sporları kulüplerinin katılımıyla gerçekleşen 2. Çamlıhemşin Ayder Kardan adam Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. 2 gün süren şenliklere Rize Valisi Kasım Esen, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş ile Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce de katıldı.

Kayak, snowboard, paintball, karraft, trekking, kardan adam yapma yarışması gibi birçok etkinliği içeren şenlikte dağcılar tarafından yapılan iglolar (Eskimoların kar evleri) ile kar mağaralarında da çeşitli aktiviteler gerçekleştirildi.

Çamlıhemşin Doğa Sporları Kulübü (ÇADOSK) tarafından organize edilen şenliğe, profesyonellerin yanı sıra birçok doğasever de katıldı.

Ayder düzlüğünde düzenlenen en güzel kardan adam yapma yarışmasına 5 kişi katılırken dereceye girenler ödüllendirildi.

Kardan adam yapma yarışmasının ardından ise 15'er kişiden oluşan 5 grup, halat çekme yarışması yaptı. Halat çekme yarışmasında, Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce'nin de katıldığı gurup karşı takıma galip geldi.

Yüzlerce vatandaşın kar yağışı altında araba şamyeli ve naylonlarla kayması renkli görüntüler ortaya çıkarırken, bazı vatandaşların hızlarını alamayarak kalabalığın arasına dalması ise ufak çaplı kazaların meydana gelmesine neden oldu.

Tulum ezgileri ve horonun ayrı bir hava kattığı şenliklere katılarak kayak yapan Rize Valisi Kasım Esen, halka ve otel sahiplerine yörede kayak yapıldığını göstermek amacıyla kaydığını söyledi. Ayder'de termal turizmle kış turizmini birleştirmek istediklerini belirten Vali Esen, "Kış boyunca bu faaliyetlerin sürmesi için böyle etkinlikleri düzenliyoruz. Otellerimizin sadece kalacak yer temini değil, kış spor faaliyetlerini yapabilecek ortamı oluşturmaları gerekiyor. Alplerden veya başka ülkelerden daha güzel olan yöremizi çok iyi tanıtmamız gerekiyor. İsveç ve Avustralya'dan daha güzel bir doğamız var. Gelecek yıl daha güzel etkinliklerle Ayder'de buluşacağız. Kar yağışı altında birçok yerden gelerek bu etkinliklere katılan vatandaşlarımızın ilgisi bunu gösterdi" dedi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle şenliklerin ardından dönüş yolculuğu erken başlarken etkinliklerin yapıldığı alana araç girmemesi için jandarmanın çivili engel koyması dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
11 Yorum