1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ayder'e giriş ücreti için yeni formül!
Ayder'e giriş ücreti için yeni formül!

Ayder'e giriş ücreti için yeni formül!

Ayder'e girişte ücret alınmasının kaldırılacağı 20 Ağustos yaklaşırken, AK Parti ilçe başkanlığının da devreye girmesiyle yeni bir formül geliştirildi!

A+A-

AK Parti Çamlıhemşin İlçe Başkanı Yusuf Arısoy, yaptıkları çalışmalar sonucunda yaylaya giriş kapısının şu an bulunduğu yerden kaldırılması, ancak yayla merkezine yakın, milli parkın başladığı noktaya yakın bir yere konulmasının kararlaştırıldığını söyledi.

Arısoy, Çamlıhemşin ilçesi sınırları içinde bulunan Ayder Yaylası'na girişte alınan ücretin kaldırılması yönünde bir süre önce karar alındığını hatırlattı.
22837
Çamlıhemşin Belediyesinin kontrolünde bulunan kapının kaldırılması ve ücret alınmaması halinde Çamlıhemşin Belediyesinin en büyük gelir kaynağının elinden alınmış olacağını öne süren Arısoy, ''Bu nedenle ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde çeşitli temaslarda bulunduk. Yaptığımız bu çalışmalar sonucunda kapının şu an bulunduğu yerden kaldırılması, ancak yayla merkezine yakın, milli parkın başladığı noktaya yakın bir yere konulması kararlaştırıldı'' dedi.

Arısoy, yapılacak olan yeni giriş kapısının Milli Parklar tarafından Çamlıhemşin Belediyesine devredilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Milli Parklar yetkilileri ise giriş kapısının bulunduğu yerden yukarıda bir yere taşınması yönünde çalışma olduğunu belirterek, ''Ancak kapıdan şu anda 8 ile 80 lira arasında giriş ücreti alınıyor. Yeni kurulacak olan kapıda bu ücret büyük oranda düşecek. Çok az bir giriş ücreti alınacak'' diye konuştular.

Daha önce yapılan açıklamalarda ilçe sınırları içinde kalan Ayder Yaylası'na girişte bulunan kapıdan ücret alınması uygulamasının 20 Ağustos itibariyle kaldırılacağı bildirilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
27 Yorum